קבלו מתכון להכנת בייגלה ירושלמי הכי מנצח שיש.
בייגלה בפריכות מטריפה עם רכות מנחמת בפנים.


בייגלה ירושלמי הכי מנצח
פריכות מטריפה בהכנה קלה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 1 כף וקצת שמרים יבשים
- 8 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- מעט סודה לשתייה / אבקת אפייה
- ½2 כוסות מים חמימים בערך
- ¼ כוס שמן או טיפה יותר
שלבי הכנה
- נלוש את כל המרכיבים לבצק יחד (או במיקסר עם וו לישה) במשך 3-4 דקות עד שמקבלים בצק אחיד, רך, גמיש ומעט דביק (אם הבצק יבש או פירורי מדי מוסיפים בהדרגה 1-2 כפות מים, לחלופין אם הוא דביק מדי – מוסיפים קצת קמח).
- נוסיף את המלח ונלוש לעוד 3-4 דקות.
- ניתן לבצק מנוחה של שעה.
- לאחר מנוחה, נחלק את הבצק לעיגולים.
- נקמח מעט וניתן עוד התפחה של חצי שעה בערך.
- להכין קערת מים וקערה שנייה של שומשום / קצח / זעתר (אפשר לשים את כולם יחד ואפשר להפריד).
- להכין את הצורה, נטבול במים ומיד בתערובת לציפוי מכל הצדדים.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד שמוכן, 12-14 דקות בערך.

מקור: בייגלה ירושלמי הכי מנצח – ליזה כהן סילניצקי
להשאיר תגובה