הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון בייגלה ירושלמי הכי מנצח

מתכון ביגלה ירושלמי

קבלו מתכון להכנת בייגלה ירושלמי הכי מנצח שיש.

בייגלה בפריכות מטריפה עם רכות מנחמת בפנים.

מתכון ביגלה ירושלמי
צילום: ליזה כהן סילניצקי
מתכון ביגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמי הכי מנצח

הדפסה
פריכות מטריפה בהכנה קלה
של: ליזה כהן סילניצקי

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף וקצת שמרים יבשים
  • 8 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • מעט סודה לשתייה / אבקת אפייה
  • ½2 כוסות מים חמימים בערך
  • ¼ כוס שמן או טיפה יותר

שלבי הכנה

  • נלוש את כל המרכיבים לבצק יחד (או במיקסר עם וו לישה) במשך 3-4 דקות עד שמקבלים בצק אחיד, רך, גמיש ומעט דביק (אם הבצק יבש או פירורי מדי מוסיפים בהדרגה 1-2 כפות מים, לחלופין אם הוא דביק מדי – מוסיפים קצת קמח).
  • נוסיף את המלח ונלוש לעוד 3-4 דקות.
  • ניתן לבצק מנוחה של שעה.
  • לאחר מנוחה, נחלק את הבצק לעיגולים.
  • נקמח מעט וניתן עוד התפחה של חצי שעה בערך.
  • להכין קערת מים וקערה שנייה של שומשום / קצח / זעתר (אפשר לשים את כולם יחד ואפשר להפריד).
  • להכין את הצורה, נטבול במים ומיד בתערובת לציפוי מכל הצדדים.
  • להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד שמוכן, 12-14 דקות בערך.
מתכון ביגלה ירושלמי
צילום: ליזה כהן סילניצקי

מקור: בייגלה ירושלמי הכי מנצח – ליזה כהן סילניצקי