בורקס מבצק ספידי מושלמים, זהובים וטעימים במיוחד!
בצק ספידי, מעולה וטעים בצק מושלם שמכינים ב-5 דקות.

בורקס מבצק ספידי חלומי
בורקס מנחם וחם בפריכות מעולה.
ציוד
- כוס חד פעמי חמה
- סיר
- פומפייה
- מחבת
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
למילוי:
- 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני עם קליפה
- ¼ כפית מלח לתפוח אדמה + חצי כפית לפטריות
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס לתפוח אדמה + חצי כפית לפטריות
- 1 בצל קצוץ
- פטריות קצוצות
- אגוז מוסקט מגורד
לבצק:
- ½3 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים חמים
- ¾ כוס שמן
מעל הבצק:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום לפיזור
שלבי הכנה
להכנת המילוי:
- נבשל עד ריכוך בסיר עם מים 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני עם קליפה. נקרר, נקלף ונגרד על פומפייה גסה.
- נוסיף רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור גרוס.
- במחבת עם מעט שמן נטגן בצל קצוץ עד הזהבה יפה.
- נוסיף פטריות קצוצות דק מקופסה או טריות ונוסיף לבצל.
- נתבל בחצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס ומעט אגוז מוסקט מגורד.
- נמשיך לאדות עוד כ – 4 דקות תוך כדי ערבוב.
- נקרר את התערובת ונוסיף לתפוחי אדמה ונערבב היטב.
להכנת הבצק:
- להכניס לקערה 3.5 כוסות קמח, כפית מלח, כוס מים חמים, 3/4 כוס שמן. וללוש עד איחוד.
- לחלק את הבצק ל – 3 חלקים. כל חלק לגלגל לגליל ולחתוך פרוסות בעובי 3 ס"מ.
- לרדד כל פרוסה לעיגול קטן, ולמלא בתערובת ולסגור בצביטות או במזלג.
- למרוח ביצה טרופה ונפזר שומשום.
- נאפה ב – 180 מעלות בטורבו כ – 20 דקות או עד שהם מזהיבים יפה.

מקור: בורקס ספידי מתכון מאת: אילנה לוי
להשאיר תגובה