מתכון של הבורקס המיתולוגי והמפורסם של ארצנו. בורקס ביתי ונדיר שהכי מתאים לשבועות הקרב.
במבחר של מילויים שונים כמו טונה עסיסית או גבינה בולגרית עם תרד עשירה או פירה תפו”א מושלם.
בורקס ללא שמרים (בצק לבורקס)
מתכון של ארוחת ערב רגועה לצד ביצה וסלט מהמם.
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה קרה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1 כף מלח
- וודקה/ ערק מעט
- 3 כוסות מים חמימים
להתפחה:
- ¾ כוס שמן
- 1 ביצה
- שומשום
למלית:
- תפו”א מבושל / טונה/ בולגרית ותרד לפי הטעם
- 1 כף קמח
- 1 חלבון של ביצה
שלבי הכנה
- לערבב את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק גמיש ואחיד.
- לכדרר את הבצק ל-15 כדורים.
- להניח בתוך קופסא עם 3/4 כוס שמן ולכסות למנוחה של כ-4 שעות או לילה שלם במקרר.
- לפתוח כל כדור בעזרת ידיים משומנות.
- למלא לאורך הבצק את המילוי ואז לגלגל לרצועה ארוכה ואותה לשבלל לצורת שבלול.
- למרוח מעל הבורקסים חלמון של ביצה ולפזר שומשום/קצח.
- לשים בתנור לאפייה על 200 מעלות במשך כ 40 דקות.
מקור: בורקס מתכון מאת: ברכה מרציאנו
להשאיר תגובה