קבלו מתכון של בורקס גבינה עם בצק פריך ושומשום למעלה.
בורקס ביתי שזה עתה יצא מהתנור מעולה לאירועים ואירוח.
מתכון בורקס גבינה מבצק פריך
מתכון מעולה כאשר מתחשק מנה מפנקת.
ציוד
- תבנית אפיה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 1 כף מלח
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 2 ביצים
- 2 חבילות חמאה מומסת 200 גרם – אני השתמשתי בנטורינה
- ½ כוס שמן
- ¼1 כוס מים
להכנת המילוי:
- 1 חבילה גבינה בולגרית 250 גרם
- 1 חבילה גבינת חמד 250 גרם
- 1 גביע קוטג‘ 250 גרם
- 1 חבילה גבינה צהובה 200 גרם – מגורדת
- 1 ביצה
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית אגוז מוסקט
שלבי הכנה
- לערבב את המצרכים וללוש היטב עד שנקבל בצק רך וגמיש שנוח לעבוד אתו.
- לאחר שהבצק מוכן לכסות אותו ולתת לו לנוח כחצי שעה.
להכנת המילוי:
- לערבב היטב את כל המצרכים.
- לחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים.
- על גבי משטח מקומח לרדד את הבצק לעלים דקים אבל לא דרים מידי.
- לאחר מכן לקרוץ מהם עיגולים בעזרת כוס.
- במרכזו של כל עיגול לשים כף של תערובות הגבינות ולקפל ונהדק את הקצוות.
- לאחר מכן למרוח ביצה על הבורקס, לפזר שומשום.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות עד להזהבה.
מקור: אילנה לוי
תודה על המתכון. מה אפשר לשים במקום גבינת חמד? ואם אין האם זה משמעותי?
תודה.
היי,
אפשר לשים פטה או בולגרית במקום גבינת חמד. בהצלחה 🙂
2 חמאה מומסת 200 גרם סך הכל? או כל אחת 200 גרם?
היי מיכל,
200 גרם סה”כ. בהצלחה