קבלו מתכון של בורקס בשר בצק עלים עם רוטב פטריות. מנה חגיגית, איכותית וטעימה יותר!
בורקס בשר ופטריות טעים שכיף להגיש בארוחת השבת בתור מנה עיקרית או התור מנה ראשונה.
בורקס בשר בצק עלים ברוטב פטריות
בורקס בשר טעים ומושלם וחגיגי שירשים את כל האורחים.
ציוד
- מחבת בינונית
- תבנית אפיה
מרכיבים
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כוס מים
- ½ צרור פטרוזיליה
- צנוברים 50 גרם
- ½ קילו בשר טחון
- 1 חבילה בצק עלים 1 קילו
- ½ כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית פפריקה אדומה
- 1 בצל מטוגן
- 1 כפית אבקת מרק עוף
להכנת רוטב הפטריות:
- 1 גמבה אדומה
- 1 בצל מטוגן
- 3 כפות אבקת מרק פטריות
- 3 כוסות מים
- 2 קופסאות פטריות שלמות 500 גרם
שלבי הכנה
הכנת הבשר:
- לשים בשר טחון בסיר רחב על להבה בינונית, מדי פעם נמעך עם מזלג למניעת גושים.
- להוסיף בצל מטוגן ומים.
- בסיר קטן לטגן קלות צנוברים ונוסיף לבשר.
- לתבל בכף פפריקה, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית כורכום, כפית אבקת מרק עוף ונבשל כ 15 דקות.
- לקראת סוף הבישול להוסיף פטרוזיליה, לסנן במסננת ונצנן.
- להפשיר בצק (מומלץ לילה במקרר) – נפתח על משטח עבודה, נמלא מתערובת הבשר במרכז הבצק.
- לחתוך רצועות דקות בצדדים ונחבר בצורת X.
- לסגור קצוות לקבלת חישוק. נמרח ביצה ומפזרים שומשום, אופים 170 מעלות כ 40 דקות או עד שמזהיב.
להכנת הרוטב פטריות:
- לטגן בצל, להוסיף גמבה (חתוכה לקוביות) ופטריות ולהמשיך לטגן נוסיף מים, אבקת מרק פטריות.
- לתבל בחצי כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית פלפל שחור, מבשלים עד להסמכת הרוטב.
מקור: אתי ממן
ברכיבים כתוב 1/2 כפית אגוז מוסקט ולא מוזכר כורכום ובמתכון כתוב 1 כפית כורכום ולא מוזכר אגוז מוסקט.
מה נכון? האם צריך את שניהם?
היי יהודה,
מתנצלים על הבלבול – צריך את שניהם.
בהצלחה!!