הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון אסאדו בתנור עסיסי בתיבול משגע

מתכון אסאדו בתנור

אסאדו בתנור – עסיסי וטעים בריח מטריף את החושים.

מתכון של ארוחה בשרית שתעשה לכם את השבת!

מתכון אסאדו בתנור

אסאדו בתנור בתיבול משגע

הדפסה
מתכון של ארוחה חגיגית וטעימה במיוחד
של: עינת חנניה

ציוד

  • תבנית פיירקס

מרכיבים

  • 4-5 נתחי אסאדו נקיים תבקשו מהקצב לנקות טוב, כמה שפחות שומנים
  • 2 שיני שום
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 5-6 תפוחי אדמה קטנים או גדולים חוציים
  • ½1 כפות שמן זית

תיבול:

  • 3 כפות שמן זית או שמן קנולה
  • 1 כף רוזמרין יבש
  • ½ כף כורכום
  • ½ כף פלפל שחור
  • 1 כפית גריל עוף
  • 1 כף מרק עוף

שלבי הכנה

  • נשטוף את האסאדו ונייבש.
  • בסיר רחב/מחבת נחמם את הכף וחצי שמן ונניח את האסאדו.
  • נצרוב משני הצדדים ומוציאים לקערה.
  • עם התבלינים נעסה ונערבב טוב טוב (נשמור את הקערה עם התיבול).
  • בתבנית פיירקס נסדר את רצועות הבצל ונניח מעל את האסאדו ונפזר את השיני שום.
  • את התפוחי אדמה נשים בקערה עם התיבול, נעסה ונערבב טוב, ונניח בין האסאדו.
  • את התיבול שנשאר – נוסיף כוס מים ונשפוך לתבנית מעל הכל.
  • נכסה בנייר כסף או מכסה (אפשר להכין בסיר עמיד חום).
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך חצי שעה – 40 דקות.
  • לאחר מכן נוריד ל- 200 מעלות למשך שעה וקצת.
  • נפתח, נבדוק שהבשר רך כחמאה, נכבה.
מתכון אסאדו בתנור
צילום: עינת חנניה

מקורעינת חנניה