אסאדו בתנור – עסיסי וטעים בריח מטריף את החושים.
מתכון של ארוחה בשרית שתעשה לכם את השבת!

אסאדו בתנור בתיבול משגע
מתכון של ארוחה חגיגית וטעימה במיוחד
ציוד
- תבנית פיירקס
מרכיבים
- 4-5 נתחי אסאדו נקיים תבקשו מהקצב לנקות טוב, כמה שפחות שומנים
- 2 שיני שום
- 1 בצל גדול חתוך לרצועות
- 5-6 תפוחי אדמה קטנים או גדולים חוציים
- ½1 כפות שמן זית
תיבול:
- 3 כפות שמן זית או שמן קנולה
- 1 כף רוזמרין יבש
- ½ כף כורכום
- ½ כף פלפל שחור
- 1 כפית גריל עוף
- 1 כף מרק עוף
שלבי הכנה
- נשטוף את האסאדו ונייבש.
- בסיר רחב/מחבת נחמם את הכף וחצי שמן ונניח את האסאדו.
- נצרוב משני הצדדים ומוציאים לקערה.
- עם התבלינים נעסה ונערבב טוב טוב (נשמור את הקערה עם התיבול).
- בתבנית פיירקס נסדר את רצועות הבצל ונניח מעל את האסאדו ונפזר את השיני שום.
- את התפוחי אדמה נשים בקערה עם התיבול, נעסה ונערבב טוב, ונניח בין האסאדו.
- את התיבול שנשאר – נוסיף כוס מים ונשפוך לתבנית מעל הכל.
- נכסה בנייר כסף או מכסה (אפשר להכין בסיר עמיד חום).
- נכניס לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך חצי שעה – 40 דקות.
- לאחר מכן נוריד ל- 200 מעלות למשך שעה וקצת.
- נפתח, נבדוק שהבשר רך כחמאה, נכבה.

מקור: עינת חנניה
לא כתבתם אם זה נתח עם עצם או בלי עצם
היי שמואל,
האמת שאפשר גם וגם.
בהצלחה!
אפשר נתח אחר? יעבוד עם כתף מספר 5?
היי טלי,
אכן כן, בהצלחה!
בכל תבשיל עדיף עם העצם
מוסיף טעם מיוחד
היי ישראל,
נכון, אבל לא תמיד ניתן להשיג 🙂
התנור בתכנית טורבו או רגיל?
היי מלי,
אפייה רגילה ללא טורבו. בהצלחה!