תתכוננו לשדרג את המטבח עם התבשיל הבוכרי הכי מסורתי שיש .
קבלו מתכון אושפלו אורגינל – תבשיל מהמם משוקי עוף עם אורז והמון ירק.

מתכון אושפלו אורגינל
תבשיל טעים בסיר אחד
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- סיר רחב ועמוק עם תחתית כפולה
מרכיבים
- 5 גזר קלופים ומגורדים בפומפייה על החלק הגס
- 3 כוסות אורז לבן פרסי מושרה ל-20 דקות במי ברז, מסונן ומיובש
- ¼ כוס שמן זית
- 2 בצלים בינוני גדול קלופים ופרוסים דק
- 2 ראשי שום
- 6-8 יחידות שוקי עוף נקיות עם העור
- 1 כפית כורכום
- מלח
- פלפל לבן
שלבי הכנה
- לגרד את הגזר בפומפייה על החלק הגס.
- לחמם סיר רחב ועמוק עם תחתית כפולה ונוסיף את השמן פנימה.
- לתבל במלח ופלפל את השוקיים ונניח בסיר, נזהיב מכל הצדדים ואז נוציא ונניח בצד.
- להוסיף לאותו סיר את הבצל ונטגן עד שהוא שקוף
- להוסיף את שיני השום ואת הגזר נערבב ונטגן כ-3 דקות בערך עד שהגזר הופך למבריק, נוסיף את האורז ונטגן אותו מעט
- להוציא את תכולת הסיר לקערה ונוריד מהאש את הסיר
- להחזיר חצי מהתערובת לסיר ונשטח מעט, ואז נניח מעל את השוקיים ונכסה בשאר התערובת
- לחמם 3 וחצי כוסות מים עד לרתיחה עם 3 כפיות מלח וכחצי כפית פלפל לבן ונשפוך מעל האורז
- לשקשק טיפה את הסיר, ונטעם את המים. הם אמורים להיות מעט מלוחים, אם לא מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה
- נכסה במגבת את הסיר שלא יגע באורז (לשים לב שקצוות המגבת לא יגלשו לכיוון האש), נכסה.
- לבשל על אש נמוכה מאוד מאוד או פלטה חשמלית כ-20 דקות. נפתח בעזרת מזלג את האורז בזהירות ונכסה שוב לעוד 20 דקות
- להפוך את הסיר על צלחת בזהירות, למי שרוצה אפשר לאכול ישר מהסיר

מקור: מתכון אושפלו אורגינל – ג'יין פנחסוב
מתי שמים את הכורכום?
היי רבקה,
האמת היא שאפשר להוסיף אותו כמעט בכל שלב, אפילו כשמטגנים את העוף.
בהצלחה!
את האורגינל לא מכינים עם אורז פרסי אלה אורז עגול ויש עוד כמה טעויות אבל בסך הכל נראה שייצא טעים אבל רחוק מהמקור
היי אלברט,
כן, יש כמה גרסאות למתכון, כולן טעימות 🙂
נראה מדהים אבל בתמונה זה לא אורז פרסי זה אורז עגול אחר שהוא יותר עמילני… אפשר במקום שמן לשים שומן כבש או אפילו לשלב..