הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מתכון אושפלו תבשיל בוכרי אורגינל

מתכון אושפלו

תתכוננו לשדרג את המטבח עם התבשיל הבוכרי הכי מסורתי שיש .

קבלו מתכון אושפלו אורגינל – תבשיל מהמם משוקי עוף עם אורז והמון ירק.

מתכון אושפלו

מתכון אושפלו אורגינל

הדפסה
תבשיל טעים בסיר אחד
של: ג’יין פנחסוב

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • סיר רחב ועמוק עם תחתית כפולה

מרכיבים

  • 5 גזר קלופים ומגורדים בפומפייה על החלק הגס
  • 3 כוסות אורז לבן פרסי מושרה ל-20 דקות במי ברז, מסונן ומיובש
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 בצלים בינוני גדול קלופים ופרוסים דק
  • 2 ראשי שום
  • 6-8 יחידות שוקי עוף נקיות עם העור
  • 1 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל לבן

שלבי הכנה

  • לגרד את הגזר בפומפייה על החלק הגס.
  • לחמם סיר רחב ועמוק עם תחתית כפולה ונוסיף את השמן פנימה.
  • לתבל במלח ופלפל את השוקיים ונניח בסיר, נזהיב מכל הצדדים ואז נוציא ונניח בצד.
  • להוסיף לאותו סיר את הבצל ונטגן עד שהוא שקוף
  • להוסיף את שיני השום ואת הגזר נערבב ונטגן כ-3 דקות בערך עד שהגזר הופך למבריק, נוסיף את האורז ונטגן אותו מעט
  • להוציא את תכולת הסיר לקערה ונוריד מהאש את הסיר
  • להחזיר חצי מהתערובת לסיר ונשטח מעט, ואז נניח מעל את השוקיים ונכסה בשאר התערובת
  • לחמם 3 וחצי כוסות מים עד לרתיחה עם 3 כפיות מלח וכחצי כפית פלפל לבן ונשפוך מעל האורז
  • לשקשק טיפה את הסיר, ונטעם את המים. הם אמורים להיות מעט מלוחים, אם לא מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה
  • נכסה במגבת את הסיר שלא יגע באורז (לשים לב שקצוות המגבת לא יגלשו לכיוון האש), נכסה.
  • לבשל על אש נמוכה מאוד מאוד או פלטה חשמלית כ-20 דקות. נפתח בעזרת מזלג את האורז בזהירות ונכסה שוב לעוד 20 דקות
  • להפוך את הסיר על צלחת בזהירות, למי שרוצה אפשר לאכול ישר מהסיר
מתכון אושפלו
צילום:  ג’יין פנחסוב

מקור: מתכון אושפלו אורגינל – ג’יין פנחסוב