לא הכנתם מעולם אוזני המן? זה המתכון בשבילכם!
מתכון של עוגיות אוזני המן מושלמות לפורים, קלות להכנה וטעימות במיוחד!
מתכון אוזני המן עם שלבי הכנה
תוכלו לבחור כל מילוי שאתם אוהבים
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
- מיקסר
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 2 ביצים
- 1 כף תמצית וניל
- ¼ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים
- 300 גרם חמאה רכה 3 חבילות
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
אופציות לשדרוג הבצק:
- ¼ כוס פרג לפזר וללוש או 2 כפות ממרח פרג (להוסיף לבצק וללוש )
מילוי פרג:
- ½ כוס חלב
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס אגוזים טחונים
- ½1 כוס פרג
- 20 גרם חמאה מומסת
- 1 חלבון ביצה
שלבי הכנה
- נערבב את כל המצרכים בקערת מיקסר || K, ערבוב נמוך במשך 3 דקות.
- נוציא את הבצק ונעבד עם הידיים על משטח מקומח.
- נניילן את הבצק בניילון נצמד נכניס למקרר 1/2 שעה (לא חובה).
- נחמם את התנור ל- 200 מעלות טורבו
- נוציא את הבצק מהמקרר ונקמח שוב, נשטח ונרדד בעובי חצי ס”מ.
- נקרוץ עיגולים ובאמצע כל עיגול נכניס את המילוי שאוהבים נסגור למשולש ונשאיר פתח קטנטן.
- נניח את אוזני המן בתבנית מרופדת בנייר אפיה ונכניס לתנור למשך 7-10 דקות.
- נוציא את אוזני המן לקירור מוחלט ואז נבזוק אבקת סוכר מעל.
מילוי פרג:
- נערבב את כל המרכיבים יחד ונמלא את אוזני המן.
מקור: סוניה לוי | מוזמנים לעקוב בקבוצתה: סוניה מתכוניה – Sonya Matconya
במקום החמאה אפשר שמן? וכמה
היי עדנה,
כן, רק לשים שליש פחות מכמות החמאה.
בהצלחה!