מתכון מטורף של אוזני המן שנמסות בפה, נימוחות ורכות בטירוף!
מתכון מנצח בלי ביצים, עם הרבה אהבה, ופשוט טעים ברמות!
מתכון אוזני המן עם טיפים
עוגיות קלות, רכות שאי אפשר להפסיק לטרוף
ציוד
- כוס מידה אוניברסלית 240 מ”ל או כוס חד פעמי חם בנפח דומה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- ½3 כוסות כוסות קמח
- ½1 כפיות אבקת אפייה לוותר אם אוהבים עוגייה קריספית וקשה
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 3 כפות אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה רכה 1 חבילה
- ⅓ כוס שמן
- ⅓ כוס מיץ תפוזים
שלבי הכנה
- לחמם תנור ל 175 מעלות.
- בקערה לשים את הקמח, אבקת אפיה, סוכר וניל, אבקת סוכר ולערבב.
- להוסיף את החמאה הרכה, השמן והמיץ תפוזים.
- ללוש עד שנהיה גוש בצק נעים.
- להכניס למקרר לשעה.
- לאחר שעה, לחלק את הבצק לשלוש.
- לקמח לשטח ולרדד בעדינות חלק 1 מתוך ה-3. (נחזור על הפעולה עם שלושת החלקים.)
- לקרוץ עם קורצן עיגולים.
- לשים את המלית במרכז העיגול ולסגור בקיפול לאוזני המן.
- בעזרת 2 אצבעות רטובות להדביק את קצוות הבצק כדי שלא יפתחו.
- לאפות בתנור כ12 דקות.
- להוציא כשהן עוד קצת לבנות (הן מתייצבות לאחר מכן).
הערות וטיפים
הבצק מתאים גם לסוגי עוגיות אחרים? בטח, בצק פריך מעולה להכל! |
האם צריך להמיס את החמאה או להשאיר בטמפרטורת החדר? צריך להשאיר את החמאה בטמפרטורת החדר. |
האם ניתן לוותר על השמן? לא, חשוב לשים גם את השמן וגם את החמאה/מרגרינה. |
מקור: מלי מאירוב
מוזמנים לעקוב בקבוצתה לאפות ולבשל עם מלי מאירוב | בדף: המתכונים של מלי מאירוב
להשאיר תגובה