נקניקיות בבצק מטוגנות לקריספיות מושלמת – הילדים יעופו על זה!
נקניות עטופות בבצק תפוחי אדמה ומטוגנות, בסגנון משה בתיבה.
משה בתיבה – נקניקיות בבצק תפוחי אדמה
מתכון שהילדים יאהבו במיוחד
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- סיר טיגון
מרכיבים
- 5-6 נקניקיות חתוכים 4-5 חתיכות כל אחד
- 900 גרם תפוחי אדמה קלופים
- 1 כף מלח
- מים (כמות שתכסה את תפוחי האדמה)
- 1 כוס גבינת פרמזן לכשר אפשר בלי
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית אורגנו
- שמן לטיגון
שלבי הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה: בסיר גדול, שמים את תפוחי האדמה, מוסיפים את המלח ומים עד שהם מכוסים.
- מרתיחים ומבשלים: מביאים לרתיחה ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים (בערך 20 דקות).
- מקררים את תפוחי האדמה: מסננים את תפוחי האדמה ושוטפים אותם קצת במים קרים כדי לעצור את הבישול. מייבשים היטב עם מגבת.
- מרסקים את תפוחי האדמה: אפשר לגרד אותם בפומפיה או למעוך אותם עם מזלג למחית חלקה.
- מערבבים את הבצק: מוסיפים את הפרמזן (אם משתמשים), הקמח והאורגנו (אם רוצים) לתפוחי האדמה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- מכינים את הכדורים: לוקחים חתיכה מהבצק ומרדדים אותה קצת ביד. מניחים חתיכת נקניקייה במרכז הבצק וסוגרים אותה מכל הצדדים. עושים ככה עם כל הבצק.
- מקפיאים (לא חובה): אפשר להקפיא את כדורי הבצק הממולאים בערך 30 דקות לפני הטיגון.
- מחממים שמן: מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת (בסביבות 175 מעלות).
- מטגנים: מטגנים את כדורי הבצק עד שהם זהובים יפה מכל הצדדים. מוציאים אותם מהשמן ומניחים על נייר סופג.
- מגישים: מגישים את משה בתיבה החם עם רטבים שאתם אוהבים. בתיאבון!
מקור: TASTY
להשאיר תגובה