מתכון של מרק שעועית לבנה של סבתא נוסטלגי, עשיר בטעמים ובריא.
מרק שיגרום לכם להתגעגע לאוכל של סבתא, אמא וימי הילדות המתוקים!

מרק שעועית לבנה של פעם
מתכון מרק עם בשר, סמיך, עשיר וטעים.
ציוד
- סיר בישול בינוני
- מידה: כוס מדידה אוניברסלית (240 מ”ל)
מרכיבים
- 1 קילו שעועית לבנה יבשה
- ½ קילו בשר בקר עם קצת שומן חתוך לקוביות ולפזר מעט קמח רגיל
- ½ כוס רסק עגבניות
- 12 שיני שום מקולפים
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף מלח
- ½ כפית פלפל שחור או ¼ כפית פלפל לבן
- 4 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפיות פפריקה חריפה
- 2 כפות כמון
- ¼ כוס כוסברה קצוצה
שלבי הכנה
- לשטוף את השעועית מספר פעמים ולברור את האבנים.
- להשרות לכל הלילה עם מים רותחים בסיר נירוסטה ולכסות.
- לשטוף שוב ולהחזיר לסיר עם מים עד לגובה כפול ואז להביא לרתיחה.
- להנמיך את האש לבינוני ולבשל כשעה, לא לכסות את הסיר.
- להוסיף את השום ונמשיך לבשל עוד כחצי שעה.
- בשלב זה לבדוק את השעועית אם התבשלה.
- במחבת חמה לשים כף שמן זית ולהשחים את הבשר בכל צדדיו.
- לחתוך את הבשר לקוביות בגודל של כ 4-5 ס”מ.
- לפזר על הבשר מעט קמח רגיל מספיק רק בכדי לאבק את החתיכות בשר, למלח ולפלפל ואז להשחים את החתיכות במחבת.
- להוסיף את הבשר לסיר השעועית ונבשל שעה נוספת על אש בינונית ואז לערבב בהתמדה שלא ידבק לתחתית הסיר.
- להוסיף את כל התבלינים והרסק עגבניות בנוסף את שארית השמן ולבשל כ-20 דקות.
- בסוף הבישול להוסיף את הכוסברה ולערבב.
הערות וטיפים
השיטה הכי מוצלחת לבדוק את הרכות של השעועית היא על ידי מעיכה בין שתי האצבעות, אם השעועית נמעכת בקלות ולא מתפרקת ל 2 זה סימן שהתבשלה.

מקור: מרק שעועית מתכון מאת שולי אסולין קראסין
מתכון מעולה
חבל שהעיברית לא
מבקש הוראות לבישול בסיר לחץ, תודה.
היי דוד,
אחרי שמסיימים להשרות את השעועית, אלה הוראות ההכנה לסיר לחץ:
1. צורבים את הבשר בסיר הלחץ על אש בינונית עד שהוא משחים מכל צד.
2. מוסיפים את כל שאר המצרכים מלבד השעועית ומערבבים היטב 2 דקות.
3. מוסיפים את השעועית ומכסים הכל במים.
4. סוגרים את הסיר ומבשלים כ-15-20 דקות או עד שהשעועית רכה והבשר מבושל.
הערה: אלה הוראות כלליות שמתאימות לכל סיר לחץ. כדי להימנע מתקלות או פציעות, חשוב מאוד לעקוב אחר הוראות גם של סיר הלחץ הספציפי שיש לך.
בהצלחה!