הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מרק קובה דלעת מנחם

מתכון מרק קובה

מרק מפנק ומנחם המחמם לכל המשפחה את הלב בטעמים עשירים שאי אפשר להפסיק לאכול!

מתכון למרק קובה דלעת מענג המשלב טעמים של קובות רכות מלאות בבשר עסיסי וטעים.

מתכון מרק קובה

מרק קובה דלעת מנחם

הדפסה
מנה עם חווית טעמים עשירה ומפנקת!
של: כרמית דהאן

ציוד

  • סיר

מרכיבים

לקובות:

  • 1 כוס סולת
  • 1 כף שמן
  • מעט מלח
  • ½ כוס מים בערך, להוסיף בהדרגה עד לבצק גמיש למגע

למלית:

  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • כרפס קצוץ
  • 1 בצל מגורר
  • מלח קורט
  • פלפל שחור מעט
  • מעט בהרט

למרק:

  • 1 בצל גדול
  • 1 עגבניה
  • 700 גרם דלעת קוביות
  • 1 כרפס קצוץ
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה

שלבי הכנה

  • לערבב את כל המרכיבים לקובות ואז להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח גמיש ורך.
  • להניח בצד למשך 10-15 דקות.
  • לערבב את כל מרכיבי המלית יחד.
  • להרטיב את הידיים לקחת מעט מהבצק ולשטח על כף היד.
  • למלא בבשר ואז לסגור ולגלגל.

להכנת המרק:

  • לקצוץ בצל אחד גדול ולטגן אותו עם מעט שמן.
  • לקצוץ עגבנייה ולהוסיף לסיר ואז להוסיף מים ולהביא לרתיחה.
  • להוסיף קוביות דלעת וכרפס קצוץ ולתבל בארבע כפות גדושות רסק עגבניות, 2 כפות סילאן, כף סוכר, מיץ מלימון אחד, אבקת מרק עוף וכף גדושה פפריקה מתוקה. לבדוק תיבול ולתקן אם צריך.
  • להנמיך את האש ונבשל כחצי שעה עד לריכוך הירקות.
  • להוסיף את הקובות, לכסות ולבשל עוד כרבע שעה. המרק מוכן כשהקובות צפות.
מתכון מרק קובה
צילום: כרמית דהאן

מקור: מרק קובה דלעת – כרמית דהאן