מתכון של מרק עדשים כתומות הכי קל להכנה ואחד המזינים שיש!
אחד המרקים המובילים הוא מרק כתום עם עדשים, עכשיו בהכנה מהירה.


מק עדשים כתומות מושלם
הכנה בקלות וללא צורך בהשריה מקדימה.
ציוד
- סיר בישול בינוני
מרכיבים
- 4 בצלים
- 2 שיני שום
- 2 כפות שמן
- 3 גזרים
- 2 תפוחי אדמה
- 1 צרור שמיר
- ½ ראש סלרי מגורר
- 1 כוס עדשים אדומות
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- ½ כפית כורכום
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
שלבי הכנה
- לקצוץ ונטגן בצל אחד עד שהוא מקבל שקיפות.
- להוסיף את שיני השום וגזר אחד מגורד.
- להמשיך לטגן מעט תוך כדי ערבוב.
- יש לחתוך את הגזר ותפוחי האדמה לקוביות ולהוסיף לתבשיל יחד עם בצלים שלמים ולמלא את הסיר עד החצי במים.
- להוסיף את אבקת המרק והתבלינים ולבשל במשך חצי שעה.
- לאחר מכן להוסיף את העדשים ולבשל עוד חצי שעה.
- בשלב זה להוסיף עוד מים רותחים.

מקור: מרק עדשים מתכון מאת דורית אלישע
עשיתי וזה פצצה מומלץ בחום
היי,
מעולה!! נשמח לראות תמונות בקבוצה 🙂
נניח, רק נניח שמספר המנות שמניבה כמות המרכיבים היה מופיע במתכון, האם זה היה גורם לקלקול הטעם של המרק ?
היי יוסי,
משהו בסביבות ה-8 מנות, אבל תלוי כמובן מה מוגדר כמנה כשמדובר במרק.
בהצלחה!