מתכון של מרק עדשים ירוקות – מרק פשוט, בריא וטעים למרק שיחמם לכם את הגוף.
מרק שמכינים במהירות, והכי חשוב – זה אחד המרקים הכי מזינים שיש!
מרק עדשים ירוקות
מתכון של מרק קל מהיר ומזין במיוחד
ציוד
- סיר בישול בינוני
מרכיבים
- 1 כוס עדשים ירוקות/כתומות שרויות במים
- 1 בצל
- 3 גזרים
- 2 תפוחי אדמה
- סלרי קצוץ כולל העלים
- פטרוזיליה לפי הטעם
- 1 עגבנייה
- חוויאג’ לפי הטעם
- מרק עוף לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- כורכום לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
- אטריות לא חובה
שלבי הכנה
- להשרות עדשים ירוקות/כתומות במים.
- נטגן בצל עד לשקיפות במקביל מגרדת 3 גזרים + 2 תפוחי אדמה.
- נטחן אותם למרקם של פירה נוסיף לסיר.
- נוסיף סלרי קצוץ כולל העלים + פטרוזיליה , עגבנייה אחת מגורדת ונערבב הכל.
- נתבל בחוויאג’, מרק עוף , פלפל שחור , כורכום ומלח נוסיף כוס מים ונותנת לזה דקה בישול.
- נוסיף את העדשים ומים רותחים לפי העין.
- שעה של בישול אחרי שעה נמעך קצת את העדשים עם מועך.
- נוסיף מעט אטריות ונבשל עוד בישול של רבע שעה ומוכן.
מקור: אוריון פינגל
הכנתי כרגע והמרק על הגז
כשיהיה מוכן אגיד איך המרק.
אני הוספתי כמון והמון כוסברה.
כבר עכשיו בעת שהמרק מתבשל המרק ממש טעים
היי זהבה,
מחכים לעדכון ממך 🙂
את האטריות להוסיף מבושלות?
היי לירית,
את האטריות מוסיפים מהשקית והן מתבשלות במשך רבע שעה במרק.
בהצלחה 🙂
איך לימעוך את הגזרים ותפוחי האדמה ?ללא בישול?
היי אתי,
את הגזרים והתפו”א מגרדים ואחר כך טוחנים.
את העדשים מועכים אחרי הבישול.
בהצלחה!