מרק עדשים ירוקות חם ומנחם, מהביל וקליל שיעשה לכם חם בבטן וטוב על הלב.
המתכון של מרק עדשים ירוקות שאנחנו מביאים לכם כאן הוא לגמרי מעדן חורפי אמתי – גם בריא וגם מזין.
מרק עדשים ירוקות בריא, עשיר וחורפי!
מרק בריא ומזין, עשיר בירקות עסיסיים ומתובל היטב
ציוד
- מוט בלנדר
- סיר בישול
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 כוסות עדשים ירוקות להשרות לפחות שלוש שעות
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- 1 גזר חתוך לפרוסות גסות
- 5 שיני שום שלמות uקלופות
- 1 צרור קטן שמיר אפשר קפוא
- 1 צרור קטן פטרוזיליה אפשר קפוא
- 4 כפות שמן
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית צ’ילי גרוס
- קצת אבקת מרק עוף או ציר מרק בקר לטעם לא חובה
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- קרוטונים
שלבי הכנה
- לשים בסיר לחץ או רגיל 4 כפות שמן.
- נטגן את הבצל עד שקיפות ולהוסיף גזר וירק,
- נוסיף את העדשים מסוננות מנוזלים.
- נוסיף את התבלינים, אבקת מרק עוף.
- נערבב ולבסוף להוסיף רסק עגבניות, לערבב מדי פעם כדי שלא ייחרך.
- נרתיח קומקום 2 ליטר מים ולצקת לסיר ולבשל 40 דקות.
- לאחר 10 דקות וכאשר הלחץ בסיר יורד, לפתוח מכסה, ולמעוך חלקית או הכל בבלנדר מוט חשמלי למרקם הרצוי.
- מי שרוצה יכול להוסיף בעת ההגשה קצת קרוטונים.
מקור: מתכון למרק עדשים – אתי שחר
להשאיר תגובה