הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מרק עדשים ירוקות בריא, עשיר וחורפי!

מתכון מרק עדשים

מרק עדשים ירוקות חם ומנחם, מהביל וקליל שיעשה לכם חם בבטן וטוב על הלב.

המתכון של מרק עדשים ירוקות שאנחנו מביאים לכם כאן הוא לגמרי מעדן חורפי אמתי – גם בריא וגם מזין.

מתכון מרק עדשים
צילום: אתי שחר
מתכון מרק עדשים

מרק עדשים ירוקות בריא, עשיר וחורפי!

הדפסה
מרק בריא ומזין, עשיר בירקות עסיסיים ומתובל היטב
של: אתי שחר

ציוד

  • מוט בלנדר
  • סיר בישול
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 2 כוסות עדשים ירוקות להשרות לפחות שלוש שעות
  • 1 בצל גדול קצוץ גס
  • 1 גזר חתוך לפרוסות גסות
  • 5 שיני שום שלמות uקלופות
  • 1 צרור קטן שמיר אפשר קפוא
  • 1 צרור קטן פטרוזיליה אפשר קפוא
  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כפית צ’ילי גרוס
  • קצת אבקת מרק עוף או ציר מרק בקר לטעם לא חובה
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • קרוטונים

שלבי הכנה

  • לשים בסיר לחץ או רגיל 4 כפות שמן.
  • נטגן את הבצל עד שקיפות ולהוסיף גזר וירק,
  • נוסיף את העדשים מסוננות מנוזלים.
  • נוסיף את התבלינים, אבקת מרק עוף.
  • נערבב ולבסוף להוסיף רסק עגבניות, לערבב מדי פעם כדי שלא ייחרך.
  • נרתיח קומקום 2 ליטר מים ולצקת לסיר ולבשל 40 דקות.
  • לאחר 10 דקות וכאשר הלחץ בסיר יורד, לפתוח מכסה, ולמעוך חלקית או הכל בבלנדר מוט חשמלי למרקם הרצוי.
  • מי שרוצה יכול להוסיף בעת ההגשה קצת קרוטונים.
מתכון מרק עדשים
צילום: אתי שחר

מקור: מתכון למרק עדשים – אתי שחר