מרק עדשים ירוקות חם ומנחם, קל וקליל להכנה שיעשה לכם חם בבטן.
מתכון של מרק עדשים ירוקות גם בריא וגם מזין, מלא בעושר של ירקות ומתובל היטב.
מרק עדשים ירוקות בריא, עשיר וחורפי!
מושלם לצד לחם טרי, קרוטונים פריכים
ציוד
- סיר
- בלנדר מוט
מרכיבים
- 2 כוסות עדשים ירוקות להשרות לפחות שלוש שעות
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- 1 גזר חתוך לפרוסות גסות
- 5 שיני שום שלמות uקלופות
- 1 צרור קטן שמיר אפשר קפוא
- 1 צרור קטן פטרוזיליה אפשר קפוא
- 4 כפות שמן
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית צ’ילי גרוס
- קצת אבקת מרק עוף או ציר מרק בקר לטעם לא חובה
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- קרוטונים
שלבי הכנה
- בסיר לחץ או רגיל נשים 4 כפות שמן.
- נטגן את הבצל עד שקיפות ונוסיף גזר וירק.
- נוסיף את העדשים מסוננות מנוזלים, נוסיף את התבלינים, אבקת מרק עוף.
- נערבב ולבסוף להוסיף רסק עגבניות, נערבב מדי פעם כדי שלא ייחרך.
- נרתיח קומקום 2 ליטר מים וניצק לסיר ונבשל 40 דקות.
- אחרי 10 דקות וכאשר הלחץ בסיר יורד, נפתח מכסה, ונמעך חלקית או הכל בבלנדר מוט חשמלי למרקם הרצוי.
- מי שאוהב יכול להוסיף בעת ההגשה קצת קרוטונים.
מקור: מתכון למרק עדשים – אתי שחר
להשאיר תגובה