הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מרק עדשים חומוס שעועית ואורז

מתכון מרק עדשים

מרק טעים ומוצלח מהמטבח הערבי עם שעועית, חומוס, עדשים, אורז ותבלינים.

מתכון מעולה לאחד המרקים הכי טעימים שתטעמו. בוודאות.

מתכון מרק עדשים

מרק עדשים חומוס שעועית ואורז

הדפסה
מרק מהמטבח הערבי קל להכנה
של: נועם זיגדון

ציוד

  • סיר לחץ (מומלץ, אבל אפשר גם בסיר רגיל)

מרכיבים

  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 בצל סגול קצוצים דק
  • 1 כוס גרגירי חומוס מושרים ללילה
  • 1 כוס שעועית אדומה מושרית ללילה, אפשר גם לבנה
  • 1 כוס עדשים חומות
  • ½1 ליטר מים
  • 1 כוס אורז שטוף
  • 1 כפית קימל טחון, אפשר לוותר אם אין
  • 1 כף אבקת מרק
  • ½ כף מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם

שלבי הכנה

  • לטגן את הבצלים עם השמן זית עד להשחמה.
  • לשטוף ולסנן את החומוס, השעועית והעדשים.
  • להוסיף לסיר עם הבצל ומוסיפים כמות נדיבה של מים שיכסו את כל הקטניות.
  • להעביר לסיר לחץ ומביאים לרתיחה.
  • להוסיף את האורז ומנמיכים ללהבה נמוכה.
  • לתבל בקימל, אבקת מרק מלח ופלפל שחור.
  • מערבבים ומבשלים במשך 30-40 דקות.

הערות וטיפים

  • אם מבשלים בסיר רגיל יש לבשל יותר זמן, מה שחשוב זה לבדוק שהכל ממש רך ומבושל היטב.
  • מדי פעם תבדקו שלא חסר מים, שהחומוס והשעועית התרככו, ואם צריך מוסיפים עוד קצת מים.
  • לאחר הבישול מקבלים מרק סמיך מאוד, אם רוצים אפשר לדלל בעוד קצת מים. מאוד מומלץ לאכול סמיך.
  • להגשה – מומלץ לפזר מעט שמן זית, קצת פטרוזיליה קצוצה וגרגירי חומוס מבושלים.
מתכון מרק עדשים
צילום: נועם זיגדון

מקור: נועם זיגדון
מוזמנים לבקר: פשוט לבשל עם נועם זיגדון