מרק טעים ומוצלח מהמטבח הערבי עם שעועית, חומוס, עדשים, אורז ותבלינים.
מתכון מעולה לאחד המרקים הכי טעימים שתטעמו. בוודאות.
מרק עדשים חומוס שעועית ואורז
מרק מהמטבח הערבי קל להכנה
ציוד
- סיר לחץ (מומלץ, אבל אפשר גם בסיר רגיל)
מרכיבים
- ¼ כוס שמן זית
- 1 בצל סגול קצוצים דק
- 1 כוס גרגירי חומוס מושרים ללילה
- 1 כוס שעועית אדומה מושרית ללילה, אפשר גם לבנה
- 1 כוס עדשים חומות
- ½1 ליטר מים
- 1 כוס אורז שטוף
- 1 כפית קימל טחון, אפשר לוותר אם אין
- 1 כף אבקת מרק
- ½ כף מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
שלבי הכנה
- לטגן את הבצלים עם השמן זית עד להשחמה.
- לשטוף ולסנן את החומוס, השעועית והעדשים.
- להוסיף לסיר עם הבצל ומוסיפים כמות נדיבה של מים שיכסו את כל הקטניות.
- להעביר לסיר לחץ ומביאים לרתיחה.
- להוסיף את האורז ומנמיכים ללהבה נמוכה.
- לתבל בקימל, אבקת מרק מלח ופלפל שחור.
- מערבבים ומבשלים במשך 30-40 דקות.
הערות וטיפים
- אם מבשלים בסיר רגיל יש לבשל יותר זמן, מה שחשוב זה לבדוק שהכל ממש רך ומבושל היטב.
- מדי פעם תבדקו שלא חסר מים, שהחומוס והשעועית התרככו, ואם צריך מוסיפים עוד קצת מים.
- לאחר הבישול מקבלים מרק סמיך מאוד, אם רוצים אפשר לדלל בעוד קצת מים. מאוד מומלץ לאכול סמיך.
- להגשה – מומלץ לפזר מעט שמן זית, קצת פטרוזיליה קצוצה וגרגירי חומוס מבושלים.
מקור: נועם זיגדון
מוזמנים לבקר: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
להשאיר תגובה