מרק של קוסקוס עם דגים בנוסח מרוקאי, עשיר ומתובל.
אבל כזה מרק קוסקוס עשיר וטעים יש רק במטבחים המרוקאים!
מרק לקוסקוס מרוקאי עם דגים
מרק שמכינים בקלות, עשיר ומפנק לשבת!
ציוד
- סיר רחב
מרכיבים
- 1 קילו דג נילוס חתוך לקוביות בינוניות
- 1 בצל גדול חצוי ופרוס
- 5 שיני שום קצוצות דק
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית קימל טחון
- ½ כפית פלפל שחור
- תפוחי אדמה לפי הטעם – חתוכים לרבעים
- דלעת לפי הטעם – חתוכה לקוביות
- גזרים לפי הטעם – פרוסים חתוכים לפרוסות עבות
- קישואים לפי הטעם – חתוכים לפרוסות עבות
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 2 כוסות מים
- 1 כף מלח
- ¼ כוס שמן
שלבי הכנה
- בסיר רחב לטגן את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה.
- להוסיף את השום והתבלינים ואז להמשיך לטגן תוך כדי ערבוב למשך 2 דקות בערך.
- להוסיף את המים ואת הרסק ולבשל כ-5 דקות.
- להוסיף את הירקות ואת החומוס, ולבשל כרבע שעה.
- להוסיף את הדגים ונבשל כ-30 דקות נוספות.
מקור: מרק לקוסקוס מתכון מאת נועם זיגדון
להשאיר תגובה