הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מרק חרירה משביע לארוחה מפסקת

מתכון מרק חרירה

מתכון של מרק חרירה עשיר מאוד ובריא, עם מרקם שכיף לאכול וטעם מושלם לימי הסתיו והחורף!

מתכון קל להכנה ותקבלו ארוחה לכל המשפחה. מרק טעים ועשיר, במרקם משגע.

מתכון מרק חרירה

מרק חרירה משביע לארוחה מפסקת

הדפסה
שילוב טעמים עשיר ומשגע שכולם אוהבים!
של: נועם זיגדון

ציוד

  • סיר
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2-3 ליטר מים
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 4 עלי כרפס קצוצים
  • 2 כוסות חומוס
  • 1 כוס עדשים חומות
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • פלפל שחור קורט
  • 1 כף מרק עוף לוותר למתכון לצמחוני
  • ½ כף שטוחה מלח
  • 1 חופן אטריות למרק דקות
  • 4 כפות שמן
  • מיץ מחצי לימון

שלבי הכנה

  • נטגן את הבצל עם השמן עד שמקבלים גוון זהוב.
  • נוסיף את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  • נוסיף את המים, תבלינים, והירק חוץ מהאטריות.
  • נבשל כ-45 דקות עד שהקטניות רכות.
  • נוסיף מיץ מחצי לימון, ואת האטריות ומבשלים עוד 5 דקות.
  • ניתן להוסיף בטטה, תפוח אדמה, ושעועית לבנה.
מתכון מרק חרירה
צילום: נועם זיגדון

מקור: מרק חרירה – נועם זיגדון