מרק אפונה טעים, סמיך, מזין ועשיר במיוחד! בדיוק המרק שיחמם לכם את הלב.
מתכון ממש קל להכנת מרק אפונה סמיך ומדהים, שיעשה את החורף שלכם חם יותר ומפנק יותר.
מרק אפונה קפואה משגע ומנחם
מתכון קל למרק עשיר, מזין מאוד וטעים.
ציוד
- סיר למרק
- בלנדר ידני או כלי למעיכה
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גזרים מגורדים
- 3 שיני שום כתושות
- 4 כוסות אפונה משקית קפואה
- 1 חבילת פטרוזיליה קצוצה
- 6 כוסות מים רותחים
לתיבול המרק:
- 2 כפות אבקת מרק
- 1 כף כמון
- 1 כף כורכום
- 1 מלח קורט
- פלפל שחור לפי הטעם
שלבי הכנה
- לטגן בצל עם קצת שמן עד שמזהיב קלות.
- להוסיף את הגזר והשום ולערבב. לאחר כמה דקות, להוסיף את האפונה והפטרוזיליה ולתבל.
- להוסיף את המים הרותחים, לערבב ואז לכסות.
- לבשל על אש נמוכה כעשרים דקות. לערבב מידי פעם.
- לטחון את המרק עם מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק ולבשל כשלוש דקות נוספות.
מקור: מתכון למרק אפונה מאת Shilat Levi
להשאיר תגובה