מרק חמים ומנחם כדי לשדרג את מצב הרוח ולקשט את היום בטעמים חלומיים!
קבלו מתכון של מרק אפונה במיוחד במרקם משגע וסמיך המלא באפונה מפנקת עם מגוון ירק מרענן.
מרק אפונה משגע עם טיפ
מרק פשוט ומאוד קל להכנה עם טיפ קטנטן
ציוד
- סיר
- בלנדר מוט
מרכיבים
- 1 בצל
- 3 גבעולי סלרי
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 שורש סלרי
- גזר
- 3 תפוחי אדמה
- ½1 כוסות אפונה יבשה שטופה היטב
- כוסברה ופטרוזיליה קצוצה
- מלח פלפל קורט
- חויאג למרק לפי הטעם
- כורכום מעט
- כמון מעט
שלבי הכנה
- בסיר נטגן את הבצל ואז נוסיף את העלי סלרי (גבעולים בלבד), שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, גזר, תפוחי אדמה, אפונה יבשה ולבסוף כוסברה ופטרוזיליה קצוצה.
- נוסיף את התבלינים ואז נוסיף ציר ירקות או מים רותחים לסיר עד שיכסו את הכל. נבשל עד שמוכן.
הערות וטיפים
טיפ – לאחר שהמרק מוכן לגמרי מומלץ לקחת חלק מהסיר ולטחון וככה מקבלים סמיכות. לא צריך לטחון את הכל.
מקור: מרק אפונה – גלית בן אהרון
מה הטיפ?
היי,
לאחר שהמרק מוכן לגמרי מומלץ לקחת חלק מהסיר ולטחון וככה מקבלים סמיכות. לא צריך לטחון את הכל.
בהצלחה
לא ממש גילית את אמריקה, זה טיפ ידוע לכל מי שמכין מרק אפונה,
אבל רגע קודם באופן ההכנה יש טעות רשום לטגן את הבצק, (בטח התכוונת לבצל)
האופנה יבשה, כמה זמן בישול???
לא צריך להשרות את האופנה לפני??? (שואל כי לא הכי טוב בבישול מרקים, אצלי זה מרקים קפואים)
רוצה להכין מ-0
אשמח לתשובה
היי איל,
תודה רבה ששמת לב לטעות של ה”בצק”, תיקנו אותה.
בנוגע לאפונה היבשה – אין צורך להשרות אותה לפני.
בהצלחה