קבלו מתכון מעולה להכנת מרק אפונה טעים במיוחד.
מרק במרקם משגע וסמיך המלא באפונה מפנקת עם ירק מרענן ובריא.
מרק אפונה משגע עם טיפ
מנה בריאה וטעימה ביותר
ציוד
- סיר
מרכיבים
- 1 בצל קצוץ
- 3 גבעולי סלרי קצוצים
- 1 שורש פטרוזיליה קצוץ
- 1 שורש סלרי קצוץ
- 1 גזר קצוץ
- 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 1.5 כוסות אפונה יבשה שטופה היטב
- 1/2 כוס כוסברה ופטרוזיליה קצוצה
- מלח פלפל שחור
- 1 כפית חוויאג’ למרק
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית כמון
שלבי הכנה
- בסיר גדול, מחממים מעט שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הסלרי, שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי הקצוצים ומטגנים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את הגזר הקצוץ ותפוחי האדמה החתוכים ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את האפונה שטופה, מים עד לכיסוי כל המרכיבים, מלח, פלפל שחור, חוויאג’, כורכום וכמון.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות עד שעה, עד שהאפונה רכה ותפוחי האדמה מתפרקים.
- טיפ: טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון עד לקבלת מרקם סמיך. מומלץ לקחת חלק מהסיר ולטחון וככה מקבלים סמיכות. לא צריך לטחון את הכל.
- מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומגישים חם.
מקור: מרק אפונה – גלית בן אהרון
לפי הרכיבים המדובר במרק ירוק ולא במרק אפונה.
היי חיים,
אתה בהחלט יכול להוריד בכמות הירוקים 🙂
בהצלחה!
לטגן את הבצק?
היי יובי,
אפשר תמיד, זה רק מוסיף לטעם.
בהצלחה!
גם אחרי שעתיים האופנה לא רכה יש לי פטנט להביא את האופנה היבשה למצב אבקה כפית סודה לשתיה ולהוסיף אפונה ירוקה קפואה זה נותן תענוג גדול
היי חיים,
תודה רבה על השיתוף בטיפ!