מרק אופנה טעים, עשיר וסמיך שיעשה לכם את החורף חם ומנחם.
הכנה קלה – כל מה שצריך זה רק אפונה יבשה, בצל גזר ומלא שמיר.

מרק אפונה מהמם ומחמם לחורף
מרק עשיר מנחם וטעים בטירוף
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל
- סיר
מרכיבים
- 1 כוס אפונה יבשה מושרית לכמה שעות במים
- 5 כוסות מים
- 1 בצל חתוך קטן
- 2 גזרים חתוכים במגרדת הכי קטן
- ½ כוס אורז
- מלח קורט
- ציר עוף או כף שטוחה אבקת מרק עוף
- פלפל שחור מעט
- חופן שמיר
שלבי הכנה
- נחמם בסיר את האפונה עם 5 כוסות מים עד שהיא נהיית רכה.
- נטגן במחבת את הבצל החתוך ונוסיף את הגזרים החתוכים.
- נבשל יחד עם הבצל לא יותר משלוש דקות, ונוסיף לסיר עם האפונה.
- נוסיף לסיר חצי כוס אורז מלח, אבקת מרק עוף או ציר עוף, ופלפל שחור.
- נבשל עד ריכוך כל הירקות ולאחר 20 דקות נוסיף חופן שמיר ונכבה את האש.
הערות וטיפים
רצוי להשתמש בציר עוף ואז לא צריך אבקת מרק. הצעת ייעול לקיצור התהליך – כדאי להשרות כל סוג קטניות במים בנפרד ללילה במקרר – חומוס, שעועית, גריסים, חיטה וכו'. כל סוגי השעועית בבוקר לסנן, לשטוף ולהכניס לשקית זיפר להקפאה. ככה תמיד יש קטניות מושרות מוכנות לבישול.

מקור: מרק אפונה – אבי שריד
להשאיר תגובה