הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מרק אפונה מהמם ומחמם לחורף

מתכון מרק אפונה

מרק אופנה טעים, עשיר וסמיך שיעשה לכם את החורף חם ומנחם.

הכנה קלה – כל מה שצריך זה רק אפונה יבשה, בצל גזר ומלא שמיר.

מתכון מרק אפונה

מרק אפונה מהמם ומחמם לחורף

הדפסה
מרק עשיר מנחם וטעים בטירוף
של: אבי שריד

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית 240 מ”ל
  • סיר

מרכיבים

  • 1 כוס אפונה יבשה מושרית לכמה שעות במים
  • 5 כוסות מים
  • 1 בצל חתוך קטן
  • 2 גזרים חתוכים במגרדת הכי קטן
  • ½ כוס אורז
  • מלח קורט
  • ציר עוף או כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור מעט
  • חופן שמיר

שלבי הכנה

  • נחמם בסיר את האפונה עם 5 כוסות מים עד שהיא נהיית רכה.
  • נטגן במחבת את הבצל החתוך ונוסיף את הגזרים החתוכים.
  • נבשל יחד עם הבצל לא יותר משלוש דקות, ונוסיף לסיר עם האפונה.
  • נוסיף לסיר חצי כוס אורז מלח, אבקת מרק עוף או ציר עוף, ופלפל שחור.
  • נבשל עד ריכוך כל הירקות ולאחר 20 דקות נוסיף חופן שמיר ונכבה את האש.

הערות וטיפים

רצוי להשתמש בציר עוף ואז לא צריך אבקת מרק.
הצעת ייעול לקיצור התהליך – כדאי להשרות כל סוג קטניות במים בנפרד ללילה במקרר – חומוס, שעועית, גריסים, חיטה וכו’. כל סוגי השעועית בבוקר לסנן, לשטוף ולהכניס לשקית זיפר להקפאה. ככה תמיד יש קטניות מושרות מוכנות לבישול.
מתכון מרק אפונה
צילום: אבי שריד

מקור: מרק אפונה – אבי שריד