הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מקרוד מתכון לעוגיות סולת ותמרים

מתכון מקרוד

מתכון של מקרוד אמיתי – עוגיות סולת במילוי תמרים טבולות בדבש.

עוגייה קטנה טעימה ומשגעת שמלאה בזיכרונות ילדות ובנוסטלגיה.

מתכון מקרוד
צילום: שרה יוסף
מתכון מקרוד

מקרוד מתכון לעוגיות סולת ותמרים

הדפסה
הממתק התוניסאי האהוב על כולם
של: שרה יוסף

ציוד

  • מידה: כוס חד פעמי שתיה חמה
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

להכנת העוגיות:

  • 1 קילו סולת פחות כוס
  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
  • 1 כוס שמן חם
  • 2 כפות סוכר דמררה / רגיל
  • ½1 כוסות מים חמים

להכנת המילוי:

  • 1 חבילה תמרים בואקום 500 גרם
  • 1 קופסה ממרח תמרים 450 גרם
  • אגוז מוסקט מגורד – מעט
  • ½ כפית קינמון
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז / לימון

להכנת הדבש:

  • 4 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • מיץ מחצי לימון + פרוסה של לימון

שלבי הכנה

  • בקערה גדולה לשים סולת, להוסיף שמן רותח ולערבב.
  • להוסיף אז את שאר המצרכים ולערבב עד לקבלת בצק נעים.
  • לתת לבצק לנוח למשך חצי שעה בערך.

להכנת המילוי:

  • לחמם את ממרח התמרים ממש מעט במחבת, ולהוסיף את שאר המצרכים נערבב ולצנן מעט.

להכנת העוגיות:

  • לחלק את הבצק ל 4 או 5 כדורים.
  • לרדד בין שני ניירות אפייה.
  • לשים את התמרים, לגלגל לרולדה ולחתוך לפרוסות.
  • לטגן בשמן עמוק וחם על אש בינונית.
  • לקרר ונטבול בדבש חם על גז דלוק.
  • אפשר לאפות במקום לטגן.

להכנת הדבש:

  • לשים סוכר ומים ולערבב ולתת לנוח כמה שעות.
  • לבשל בערך עשרים דקות ולהוסיף מיץ מלימון וסוכר וניל.

הערות וטיפים

כשהסירופ דבש שלנו מוכן, ניתן להוסיף בסוף הבישול כפית דבש או כפית קרונפלור מעורבבת עם מעט מים להוסיף ולערבב (לקבלת דבש מבריק ויפה)
מתכון מקרוד
צילום: שרה יוסף

מקור: מקרוד מתכון מאת שרה יוסף

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם: @sarayosef.net_ | ובדף שלה: שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי