מתכון של מקרוד אמיתי – עוגיות סולת במילוי תמרים טבולות בדבש.
עוגייה קטנה טעימה ומשגעת שמלאה בזיכרונות ילדות ובנוסטלגיה.
מקרוד מתכון לעוגיות סולת ותמרים
ציוד
- מידה: כוס חד פעמי שתיה חמה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
להכנת העוגיות:
- 1 קילו סולת פחות כוס
- 1 כוס קמח
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 1 כוס שמן חם
- 2 כפות סוכר דמררה / רגיל
- ½1 כוסות מים חמים
להכנת המילוי:
- 1 חבילה תמרים בואקום 500 גרם
- 1 קופסה ממרח תמרים 450 גרם
- אגוז מוסקט מגורד – מעט
- ½ כפית קינמון
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- גרידת תפוז / לימון
להכנת הדבש:
- 4 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- מיץ מחצי לימון + פרוסה של לימון
שלבי הכנה
- בקערה גדולה לשים סולת, להוסיף שמן רותח ולערבב.
- להוסיף אז את שאר המצרכים ולערבב עד לקבלת בצק נעים.
- לתת לבצק לנוח למשך חצי שעה בערך.
להכנת המילוי:
- לחמם את ממרח התמרים ממש מעט במחבת, ולהוסיף את שאר המצרכים נערבב ולצנן מעט.
להכנת העוגיות:
- לחלק את הבצק ל 4 או 5 כדורים.
- לרדד בין שני ניירות אפייה.
- לשים את התמרים, לגלגל לרולדה ולחתוך לפרוסות.
- לטגן בשמן עמוק וחם על אש בינונית.
- לקרר ונטבול בדבש חם על גז דלוק.
- אפשר לאפות במקום לטגן.
להכנת הדבש:
- לשים סוכר ומים ולערבב ולתת לנוח כמה שעות.
- לבשל בערך עשרים דקות ולהוסיף מיץ מלימון וסוכר וניל.
הערות וטיפים
מקור: מקרוד מתכון מאת שרה יוסף
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם: @sarayosef.net_ | ובדף שלה: שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
להשאיר תגובה