מקלות גבינות עם רוטב שום המקבלות טעם מושלם, ממכר ומסוכן.
אחד המאכלים האהובים עליכם ויככבו אצלכם במטבח שוב ושוב.
מקלות גבינות ורוטב שום צמחוני
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 מרובע של בצק של מעדנות
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת עם גבינת קשקבל או רק פרמז׳ן
לציפוי:
- 1 ביצה
- פרמז׳ן מגורד
למריחה אחר אפייה:
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- ¼ כוס שמן זית
- 1 שום כתושה
שלבי הכנה
- ניקח מרובע של בצק עלים אני משתמשת בשמרית שנמצא במקרר ולא זקוק להקפאה.
- נפזר גבינה צהובה מגורדת עם גבינת קשקבל או רק פרמז׳ן (בערך 200 גרם).
- נקפל לשניים את הבצק שהגבינות בפנים.
- נהדק עם האצבעות וסוגרים בפינות.
- נחתוך לרצועות וכל רצועה מגלגלים לבורג .
- נמרח ביצה ומפזרים פרמז׳ן מגורד .
- נכניס לתנור 190 מעלות עד הזהבה .
- נערבב בצלחת כף פטרוזיליה קצוצה רבע כוס שמן זית ושן שום .
- כשיוצא מהתנור מברישים בתערובת.
הערות וטיפים
- מי שלא אוהב לא חייב להבריש זה טעים גם בלי.
- בבצק עלים אחר חותכים גודל a4 ועל הגבינות שימו עוד אחד.
מקור: מקלות גבינות מתכון מאת: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
להשאיר תגובה