הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מקלות גבינה אפויים לנשנוש טעים

מתכון מקלות גבינה

כשרוצים חטיף מלוח, קריספי וקל להכנה, מקלות גבינה הם הפתרון המושלם.

מתאימות בתחילת הארוחה בתוספת איזה מטבל או כנשנוש טעים במשך היום.

מתכון מקלות גבינה
צילום: שרה יוסף
מתכון מקלות גבינה

מקלות גבינה אפויים

הדפסה
חטיף מלוח טעים וממכר בהכנה קלה
של: שרה יוסף

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 1 חבילת בצק עלים
  • 2 חלמוני ביצה
  • 200 גרם גבינה צהובה 1 חבילה
  • 200 גרם גבינה בולגרית קשה 1 חבילה
  • גרעיני חמנייה וקצח לקישוט

שלבי הכנה

  • את בצק העלים נפשיר בטרם השימוש. מומלץ להפשיר אותו במקרר למשך הלילה, אך ניתן גם להשאירו בחוץ שעתיים או שלוש.
  • מתוך הבצק לחתוך מלבן ולרדד אותו בעזרת מערוך ובתוספת קמח שלא ידבק.
  • מורחים על הבצק חלמון ביצה, מקפלים ומורחים שוב חלמון ביצה.
  • מניחים על הבצק את תערובת הגבינות ומקשטים בגרעיני חמנייה וקצח.
  • מכסים בנייר אפייה ומרדדים כך את הבצק על מנת להדביק ולהטמיע בו את הגבינות.
  • הופכים אותו על נייר אפייה ושוב נחזור על התהליך – מורחים חלמון ביצה וגבינות; מכסים בנייר אפייה ומרדדים שוב.
  • בעזרת סכין חותכים מהמלבן רצועות ארוכות.
  • כל רצועה מגלגלים סביב צירה כמו בורג ונסדר יפה על נייר אפייה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד שמתקבל צבע חום יפה (כעשרים דקות).
מתכון מקלות גבינה
צילום: שרה יוסף

מקור: שרה יוסף 

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם: @sarayosef.net_ | ובדף שלה: שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי