קבלו מתכון של מקלובה הודו – מקלובה אורז חצילים שווארמה הודו.
ארוחה מושלמת עם בשר ירקות ואורז, בריאה בטירוף, שתמיד מצליחה.


מקלובה הודו
מנה טעימה ונוסטלגית שכולם אוהבים
ציוד
- סיר
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 כוסות אורז בסמטי או פרסי
- 6 פטריות שמפיניון טרי חתוך לקוביות
- 1 בצל אחד פרוס לפרוסות
- 1 גזר אחד מגורד בפומפייה
- ½ קילו שווארמה הודו אפשרי חצי קילו חזה עוף
- 2 חצילים – אחד פרוס לפרוסות השני חותכים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות
- 1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
- 1 צרור כוסברה קצוץ
- מלח פלפל כורכום
שלבי הכנה
- נטגן במחבת את הפרוסות החציל .
- את קוביות החציל נבשל בסיר סגור עם חצי כוס מים עם מכסה סגור עד שהחציל יהיה מבושל חלקי ונוסיף מלח לפי הטעם .
- נדאג לספיגת השמן לאחר שמטגנים .
- נטגן באותה מחבת את התפוחי אדמה חצי בישול וגם אותם נסנן מהשמן .
- נשים בסיר את האורז ונבשל עם 2.5 כוסות מים על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים.
- נסגור את האש, נעביר לקערה ונערבב את האורז עם מלח פלפל כורכום ונוסיף כוס מים .
- נטגן בסיר נוסף בצל, ונוסיף את השווארמה עם מלח פלפל לפי הטעם.
- נוסיף כוס מים, נכסה ונבשל.
- לאחר עשר דקות נוסיף את הגזר פטריות והכוסברה ונבשל עוד עשר דקות , ובמידת הצורך ומתקנים טעמים .
- נתחיל לסדר את המקלובה בסיר טפלון.
- נסדר תפוחי אדמה. מעליה שמים חצילים. מעל החציל עגבניות. על העגבניות נשים את השווארמה.
- על השווארמה נמזוג כוס וחצי מים ואת האורז.
- לאחר שסידרנו את הסיר ניקח כף ולעשות אתה חורים המים עולים.
- נטעם ואם חסר טעמים נוסיף מלח פלפל לפי הצורך .
- נשים על אש נמוכה ונבשל עד אידוי הנוזלים .

מקור: Ronita Kai Abuhatzira
להשאיר תגובה