הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים

מתכון מניפות תפוחי אדמה

מתכון של מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים – מתכון להיט שמככב ומרשים כל פעם מחדש!

מניפות של תפוחי אדמה על מצע בשר טחון עסיסי וטעים עם חצילים משגעים -יצירת אומנות אצלכם במטבח.

מתכון מניפות תפוחי אדמה

מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים

הדפסה
מתכון של מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים – מתכון להיט שמככב ומרשים כל פעם מחדש!
של: אילנית בניזרי

ציוד

  • סיר רחב

מרכיבים

  • ½ קילו בשר טחון רצוי שיהיה עם שומן כבש
  • 1 בצל לקצוץ
  • 2 כפות שמן לטיגון הבצל
  • 1 צרור פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • 10 עגבניות שרי קלויות במחבת
  • 1 חציל מטוגן לריבועים קטנים או אפויים עם ספריי שמן
  • ½ כוס מים
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח
  • 5 תפו”א חתוכים למניפה חורצים פסים לתפו”א לא עד הסוף וחותכים למניפה

תבלינים לתפו"א :

  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף טריאקי
  • 1 כף צ'ילי גרוס
  • מלח גס קורט
  • פלפל שחור גרוס קורט

שלבי הכנה

הבשר הטחון:

  • נטגן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף את הכורכום ואת הפפריקה ונפתח תבלינים בשמן.
  • נוסיף את הבשר טחון ולפתוח עם מזלג.
  • נוסיף את הפטרוזליה, כוסברה ואת התבלינים, את העגבניות שרי שקלינו נקלף, נחתוך לקוביות, נוסיף על הבשר ולערבב עם מזלג.
  • להוסיף את הקוביות חצילים (מטוגנות או אפויות) ואת המים ומיד נערבב.
  • להנמיך את הלהבה ונכסה עם מכסה ונבשל לחמש דקות.

תפוחי האדמה:

  • אחרי שחרצנו את הפסים, להכניס את התפוחי אדמה בשקית קוקי למיקרוגל לכעשר דקות.
  • (לחילופין אפשר גם להרתיח עשר דקות במים לריכוך קל ולא מלא), לצנן טוב טוב.
  • מרינדה (רוטב לתפו”א):
  • נכניס לקערית קטנה שמן זית ,תבלין צ’ילי גרוס, סילאן וטראיקי למעט המלח גס והפלפל שחור גרוס.
  • נערבב היטב ולהבריש את התפו”א ברוטב.
  • ניקח כלי המתאים לתנור, מניחים את הבשר טחון המבושל עם החצילים ועם העגבניות.
  • מעל לבשר להניח את מניפות תפוח האדמה מסודרות אחת ליד השנייה.
  • את מה שנשאר מהמרינדה שבקערית, לשפוך על התפוחי אדמה ונפזר עליהם מלח גס ופלפל שחור גרוס באופן אחיד!
  • את פרוסות התפוחי אדמה להכניס לקערת הרוטב ואז מסדרים אותם בשורות על הבשר טחון ..

שלב הכנה סופי:

  • נחמם תנור מראש ל 200 מעלות .
  • נכניס לתנור מכוסה ל 30 דקות על מנת ליצור נוזלים מהאדים, נסיר כיסוי ואת החום ננמיך ל – 160 מעלות.
  • להמתין עד לריכוך והזהבה של התפוחי אדמה.
  • בזמן האפייה, מדי פעם לקחת כף ו”להשקות” מהרוטב של הבשר את התפוחי אדמה.
מתכון מניפות תפוחי אדמה
צילום: אילנית בניזרי

מקוראילנית בניזרי

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם גם בדף שלה: מולטי קיצ’ן אילנית בניזרי | ובאינסטגרם: @Ilanit_benizri