מתכון של מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים – מתכון להיט שמככב ומרשים כל פעם מחדש!
מניפות של תפוחי אדמה על מצע בשר טחון עסיסי וטעים עם חצילים משגעים -יצירת אומנות אצלכם במטבח.
מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים
ציוד
- סיר רחב
מרכיבים
- ½ קילו בשר טחון רצוי שיהיה עם שומן כבש
- 1 בצל לקצוץ
- 2 כפות שמן לטיגון הבצל
- 1 צרור פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
- 10 עגבניות שרי קלויות במחבת
- 1 חציל מטוגן לריבועים קטנים או אפויים עם ספריי שמן
- ½ כוס מים
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית ראס אל חנות
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- קורט מלח
- 5 תפו”א חתוכים למניפה חורצים פסים לתפו”א לא עד הסוף וחותכים למניפה
תבלינים לתפו"א :
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כף סילאן
- 1 כף טריאקי
- 1 כף צ'ילי גרוס
- מלח גס קורט
- פלפל שחור גרוס קורט
שלבי הכנה
הבשר הטחון:
- נטגן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף את הכורכום ואת הפפריקה ונפתח תבלינים בשמן.
- נוסיף את הבשר טחון ולפתוח עם מזלג.
- נוסיף את הפטרוזליה, כוסברה ואת התבלינים, את העגבניות שרי שקלינו נקלף, נחתוך לקוביות, נוסיף על הבשר ולערבב עם מזלג.
- להוסיף את הקוביות חצילים (מטוגנות או אפויות) ואת המים ומיד נערבב.
- להנמיך את הלהבה ונכסה עם מכסה ונבשל לחמש דקות.
תפוחי האדמה:
- אחרי שחרצנו את הפסים, להכניס את התפוחי אדמה בשקית קוקי למיקרוגל לכעשר דקות.
- (לחילופין אפשר גם להרתיח עשר דקות במים לריכוך קל ולא מלא), לצנן טוב טוב.
- מרינדה (רוטב לתפו”א):
- נכניס לקערית קטנה שמן זית ,תבלין צ’ילי גרוס, סילאן וטראיקי למעט המלח גס והפלפל שחור גרוס.
- נערבב היטב ולהבריש את התפו”א ברוטב.
- ניקח כלי המתאים לתנור, מניחים את הבשר טחון המבושל עם החצילים ועם העגבניות.
- מעל לבשר להניח את מניפות תפוח האדמה מסודרות אחת ליד השנייה.
- את מה שנשאר מהמרינדה שבקערית, לשפוך על התפוחי אדמה ונפזר עליהם מלח גס ופלפל שחור גרוס באופן אחיד!
- את פרוסות התפוחי אדמה להכניס לקערת הרוטב ואז מסדרים אותם בשורות על הבשר טחון ..
שלב הכנה סופי:
- נחמם תנור מראש ל 200 מעלות .
- נכניס לתנור מכוסה ל 30 דקות על מנת ליצור נוזלים מהאדים, נסיר כיסוי ואת החום ננמיך ל – 160 מעלות.
- להמתין עד לריכוך והזהבה של התפוחי אדמה.
- בזמן האפייה, מדי פעם לקחת כף ו”להשקות” מהרוטב של הבשר את התפוחי אדמה.
מקור: אילנית בניזרי
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם גם בדף שלה: מולטי קיצ’ן אילנית בניזרי | ובאינסטגרם: @Ilanit_benizri
להשאיר תגובה