קבלו מתכון מעולה להכנת כיסוני בשר בוכריים.
מתכון נוסטלגי וטעים מהמטבח הבוכרי.
כיסוני בשר בוכריים
מנה נוסטלגית במתכון מפורט
ציוד
- תבניות אידוי
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- כפית מלח
- ¾ כוס מים רותחים
- 2 ביצים
לבשר:
- 7 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 700 גרם בשר בקר כנראה שישאר לכם קצת מילוי, אבל זה עדיף מאשר שיחסר
- 200 גרם שומן כבש למי שרוצה להוסיף
- מלח קורט
- פלפל מעט
- כמון
שלבי הכנה
להכנת הבצק:
- נערבב את כל המצרכים יחד, רצוי לעשות זאת במערבל מזון, אבל ניתן גם לערבב ידנית.
- נלוש את הבצק עד שהכל אחיד .
- נעטוף בניילון נצמד ונניח בצד למנוחה.
להכנה לבשר:
- נקצוץ דק את הבצלים ונטגן במחבת.
- נוסיף בערך 700 גרם בשר בקר (כנראה שיישאר לכם קצת מילוי, אבל זה עדיף מאשר שיחסר).
- ניתן להוסיף 200 גרם שומן כבש למי שרוצה להוסיף (במידה ואתם לא מוסיפים את השומן, רצוי לקחת חתיכת בשר שיש בה קצת שומן כדי שלא יהיה יבש ,השומן מוסיף לדעתי).
- נחתוך את הבשר לקוביות קטנות , גם את השומן (השומן צריך להיות ממש קצוץ).
- נוסיף את הבשר והשומן לבצל ונתבל איך שאוהבים (אני מוסיפה רק מלח, פלפל וכמון).
- מומלץ להכין את הבשר לילה מראש, הוא סופג את הטעמים של התיבול והבצל ומשפר את הטעם .
המשך הכנה:
- נחלק את הבצק ל 4 חלקים .
- ניקח חתיכה אחת ואת מה שנותר נכניס חזרה לניילון כדי שלא יתייבש.
- נגלגל את הבצק לנחש ונחתוך חתיכות בינוניות.
- נרדד חתיכה כמה דק שאפשר מבלי שהבצק יהיה שקוף מידי (אחרת יקרע ולא יחזיק את המילוי.
- ניקח בערך כף מהמילוי (תלוי בגודל העלה שיצרתם) , נניח במרכז .
- ניקח שתי קצוות ונחבר ביניהם. לוודא שאתם מהדקים טוב את הבצק.
- גם בצד השני נהדק יחדיו את שתי הקצוות לאמצע, ובסוף נהדק את הקצוות גם כן .
- נשמן את התבניות לפני שמניחים את המנטי .
- נרתיח חצי סיר מים (על אש גבוהה).
- נניח את התבניות על הסיר.
- נכסה עם מכסה ונאדה 35 דקות על האש הכי גבוהה.
הערות וטיפים
לגבי התבניות אני לא יודעת איפה ניתן להשיג אותם (בטוחה שמוכרים בסגנון בחנויות למטבח) אני פשוט לקחתי מאמא שלי שהביאה את זה עוד מאוזבקיסטן .
מקור: יאנה רומן
להשאיר תגובה