הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מלפפונים חמוצים ביתיים וקטנטנים

מתכון מלפפונים חמוצים

הכינו בקלות מלפפונים כבושים ביתיים וקטנטנים.

מלפפונים שמוכנים לאכילה אחרי 4-5 ימים בלבד.

מתכון מלפפונים חמוצים

מלפפונים חמוצים ביתיים וקטנטנים

הדפסה
מלפפונים שמוכנים לאכילה במהירות
של: עדנה כהן

ציוד

  • צנצנת

מרכיבים

  • 2 חבילות מלפפונים בייבי
  • 1 ראש שום קלוף
  • ½ חבילה שמיר
  • 1 פלפל חריף בלי הגרעינים
  • 4 עלי דפנה
  • 6 גרגרי פלפל אנגלי
  • מים רותחים
  • חומץ
  • מלח

שלבי הכנה

  • לעקר צנצנת זכוכית עם מים רותחים.
  • לשטוף את המלפפונים, השום הקלוף, הפלפל החריף, עלי הדפנה והשמיר במים קרים ונשרה אותם בקערה עם מים וקצת חומץ לעשר דקות כדי להרוג את הרמשים הקטנים.
  • לשפוך את המים ולסדר את המלפפונים בצפיפות ובעמידה.
  • להוסיף בתחתית, באמצע ולמעלה, שיני שום, עלי דפנה ושמיר.
  • כשהצנצנת מלאה להוסיף מים רותחים (או שרתחו כמה דקות לפני כן).
  • על כל כוס מים לשים כפית גדושה מלח ו-2-3 כפות חומץ בלבד.
  • לסגור את המכסה בלחץ ולהשאיר על השיש 4 ימים.
  • להפוך את הצנצנת כל יום לדקה או שתיים כדי שהמלח יעלה למעלה.
  • כעבור 4 ימים להכניס למקרר, שם הם ממשיכים להיכבש.

הערות וטיפים

את המים החמים שופכים לצנצנת המלפפונים אחרי שמסדרים אותם
אם המלפפונים יוצאים רכים יכולות להיות לכך מספר סיבות: יתכן שהמלפפונים אינם טריים מאד, ולכן לא כדאי לקנות ולהשאיר אותם כמה ימים במקרר עד שכובשים; שאחד מהם היה מקולקל; שלא עיקרנו את הצנצנת כמו שצריך או שלא מילאנו את הצנצנת במים עד הסוף כך שנשאר מקום לאוויר
מתכון מלפפונים חמוצים
צילום: עדנה כהן

מקור: מלפפונים חמוצים ביתיים – עדנה כהן