מתכון של סלט מטבוחה מרוקאי אורגינל! הסלט המרוקאי והכי אהוב במטבח.
מטבוחה קלה להכנה שלא נשאר לכם מקום לתירוצים שלא להכין!
מטבוחה מהירה חריפה צלויה בתנור
סלט טעים שמכינים בקלות מטורפת!
ציוד
- סיר/מחבת
מרכיבים
- 8 עגבניות גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנות
- 8 שיני שום חצויות
- 2 פלפל ירוק חריף טרי, פרוס
- ½ גמבה חתוכה לקוביות
- 1 כף סוכר
- 1 כף פפריקה
- מלח קורט
שלבי הכנה
- לחמם שליש כוס שמן בסיר או במחבת חסיני אש.
- להוסיף את הסיר את העגבניות, שום, פלפל ירוק, וגמבה.
- לטגן ללא מכסה על להבה גדולה למשך 10 דקות בערך עד שהעגבניות רכות.
- לתבל בכף סוכר, כף פפריקה, ומלח לפי הטעם.
- לערבב ולבשל לעוד 5 דקות.
- להעביר לתנור (ללא מכסה) שחומם מראש ל-190 מעלות על תכנית אפייה רגילה, ללא כיסוי, ולצלות עד למרקם ריבה וצמצום נוזלים.
מקור: מטבוחה מתכון מאת אריאלה גולדמן
בתנור צריך מאוד להזהר לא לשרוף…הייתי מעדיף עוד קצת על הגז על האש בתיאבון
תודה רבה על הטיפ 🙂
מאז שאני מכינה את המטבוחה באופן הזה, אני רק קוצרת מחמאות. פשוט טעים!!! ואני אשכנזיה והמטבוחה טעימה גם למרוקאים.
היי יעל,
ממש משמח לדעת שאתם נהנים מהמתכון, ואת מוזמנת לשתף אותנו בתמונות בקבוצת הפייסבוק 🙂