מטבוחה ביתית של יום שישי בצהריים או בערב שתהפוך לחגיגה אמתית.
מטבוחה מהממת עם מלא עגבניות עסיסיות, פלפלים חריפים ותיבול מושלם.


מטבוחה ביתית מהפנטת בלי קיצורי דרך
קצת סבלנות ויש לכם מטבוחה מושלמת
ציוד
- סיר סוטאז
מרכיבים
- 4 פלפלים חריפים שניים ירוקים ושניים פלפל צ׳ילי אדומים
- 20 עגבניות בשלות
- ¾ כוס שמן זית
- 1 ראש שום שלם
- 2 כפות גדושות פפריקה מרוקאית בשמן
- 1 כף גדושה סילאן טבעי
- 1 כפית גדושה כמון
- 1 כף מלח אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל-200-220 מעלות ונקלה את הפלפלים עד שהקליפה מפוחמת.
- נעביר לקערה ונאטום בניילון נצמד וניתן לפלפלים להתקרר כך שניתן יהיה לקלף אותם בקלות.
- בזמן הזה נחרוץ בכל עגבנייה איקס לא עמוק מדי בחלקה התחתון.
- נניח בקערות ונמלא במים רותחים (חולטים את העגבניות) כ-5-10 דקות. נסנן וקולפים את העגבניות.
- נקלוף את הפלפלים ונקצוץ לקוביות קטנות (אני שומרת את הגרעינים, מי שחושש מחריף מדי יכול לוותר על חלקם או על כולם) ונקלוף את שיני השום.
- נלהיט סיר סוטאז' ונוסיף מעט משמן הזית ואת השום. נטגן כדקה בזהירות כדי שהשום לא יישרף.
- נוסיף את העגבניות ונביא לרתיחה תוך ערבוב מפעם לפעם.
- כשהסיר הגיע לרתיחה ננמיך את האש ונבשל ללא מכסה כמעט עד שכל הנוזלים בסיר מתאדים (זה יכול לקחת כשעה).
- לאחר חצי שעה מתחילת זמן הבישול על אש נמוכה נוסיף את הפלפלים החריפים וכשהנוזלים מתאדים נוסיף את יתרת השמן פפריקה, כמון, מלח, פלפל וסילאן.
- נערבב ונמשיך לבשל על אש קטנטנה עוד כשעה-שעה וחצי עד שהמטבוחה הופכת למרקם ריבתי והטעמים מתאחדים.
- בתום הבישול נצנן לחלוטין ונארוז בכלים קטנים.
- נשאיר כלי אחד במקרר והשאר למקפיא.

מקור: המטבח של ליאת דוד
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק
20 עגבניות שרי? את רצינית?
היי ענת,
תודה רבה ששמת לב לטעות – הכוונה כמובן ל-20 עגבניות רגילות.
בהצלחה!
עגבניות בשלות.. לא דובר על עגבניות שרי.
היי רוני,
תיקנו את המתכון בעקבות ההערה של ענת ולכן אינך רואה את הטעות 🙂
אני מבינה שצריך לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ( ולא שלמות ) ??