הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מחמר – פשטידה מרוקאית מתכון פרווה קל

מתכון פשטידת מחמר

מתכון של פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית – הקרויה מחאמר – שמביישת את מיטב הפשטידות, בטעם שיא השלמות.

פשטידת מתפוחי אדמה וביצים פרווה טעימה ביותר, כל כך קל להכין מחמר שתמצאו את עצמכם מכינים בקביעות.

מתכון פשטידת מחמר

מחמר – פשטידה מרוקאית מתכון פרווה קל

הדפסה
פשטידת מתפוחי אדמה וביצים פרווה טעימה ביותר, שתמצאו את עצמכם מכינים אותה בקביעות.
של: כרמית דהאן

ציוד

  • סיר בינוני

מרכיבים

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 3 גזרים
  • 2 ביצים קשות
  • 1 כוס אפונה מושרית במים חמים
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 6 ביצים
  • 1 כף אבקת מרק פרווה
  • מלח ופלפל
  • 1 כף שטוחה כורכום
  • ¼ כוס שמן

שלבי הכנה

  • בסיר בינוני נרתיח את תפוחי האדמה והגזרים עד לריכוך, ואז נסנן מנוזלים ונצנן לחלוטין.
  • נקלף את תפוחי האדמה, ונעביר לקערה גדולה ונמעך מעט את תפוחי האדמה בעזרת מזלג, לא לפירה.
  • את הגזר והביצים הקשות נחתוך לקוביות קטנות ונכניס לקערת תפוחי האדמה.
  • נסנן את האפונה מנוזלים ונוסיף לקערה יחד עם פטרוזיליה קצוצה ותבלינים.
  • נוסיף את הביצים בזו אחר זו ולאחר כל ביצה נערבב את התערובת.
  • נרפד סיר עמוק ומעט רחב (שמתאים גם לתנור) בנייר אפייה, נשמן אותו ב- 1/4 כוס שמן ובעזרת מברשת סיליקון נשמן גם את צדדי נייר האפייה.
  • ניצק את בלילת הפשטידה לסיר וניישר את התערובת.
  • נבשל את הפשטידה בסיר על אש גבוהה במשך כ-10 דקות.
  • ננמיך להבה ונבשל עוד חצי שעה על אש נמוכה.
  • נחמם תנור ל-180 מעלות, נכניס את הפשטידה לתנור לעוד חצי שעה של אפייה.
  • כשהפשטידה יציבה נוציא מהתנור, נעטוף את הסיר מצדדיו עם מגבת רטובה, נניח מעל צלחת הגשה ונהפוך את הסיר בזהירות.
  • נשחרר את הפשטידה, נצנן ונפרוס לפרוסות.
מתכון פשטידת מחמר
צילום: כרמית דהאן

מקור: מחמר פשטידה מרוקאית – כרמית דהאן