מתכון של פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית – הקרויה מחאמר – שמביישת את מיטב הפשטידות, בטעם שיא השלמות.
פשטידת מתפוחי אדמה וביצים פרווה טעימה ביותר, כל כך קל להכין מחמר שתמצאו את עצמכם מכינים בקביעות.
מחמר – פשטידה מרוקאית מתכון פרווה קל
פשטידת מתפוחי אדמה וביצים פרווה טעימה ביותר, שתמצאו את עצמכם מכינים אותה בקביעות.
ציוד
- סיר בינוני
מרכיבים
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- 3 גזרים
- 2 ביצים קשות
- 1 כוס אפונה מושרית במים חמים
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 6 ביצים
- 1 כף אבקת מרק פרווה
- מלח ופלפל
- 1 כף שטוחה כורכום
- ¼ כוס שמן
שלבי הכנה
- בסיר בינוני נרתיח את תפוחי האדמה והגזרים עד לריכוך, ואז נסנן מנוזלים ונצנן לחלוטין.
- נקלף את תפוחי האדמה, ונעביר לקערה גדולה ונמעך מעט את תפוחי האדמה בעזרת מזלג, לא לפירה.
- את הגזר והביצים הקשות נחתוך לקוביות קטנות ונכניס לקערת תפוחי האדמה.
- נסנן את האפונה מנוזלים ונוסיף לקערה יחד עם פטרוזיליה קצוצה ותבלינים.
- נוסיף את הביצים בזו אחר זו ולאחר כל ביצה נערבב את התערובת.
- נרפד סיר עמוק ומעט רחב (שמתאים גם לתנור) בנייר אפייה, נשמן אותו ב- 1/4 כוס שמן ובעזרת מברשת סיליקון נשמן גם את צדדי נייר האפייה.
- ניצק את בלילת הפשטידה לסיר וניישר את התערובת.
- נבשל את הפשטידה בסיר על אש גבוהה במשך כ-10 דקות.
- ננמיך להבה ונבשל עוד חצי שעה על אש נמוכה.
- נחמם תנור ל-180 מעלות, נכניס את הפשטידה לתנור לעוד חצי שעה של אפייה.
- כשהפשטידה יציבה נוציא מהתנור, נעטוף את הסיר מצדדיו עם מגבת רטובה, נניח מעל צלחת הגשה ונהפוך את הסיר בזהירות.
- נשחרר את הפשטידה, נצנן ונפרוס לפרוסות.
מקור: מחמר פשטידה מרוקאית – כרמית דהאן
ביצה על כל תפוח אדמה גדול. קופסת גזר ואפונה, שימורים. יותר פשוט. יוצא מצויין.
היי,
תודה רבה על התגובה שלך 🙂