מתכון מנצח של מוקפץ ירקות מהמם בטעמו, עשיר במלא ירקות עסיסיים ובמראה צבעוני משגע.
מנה טעימה משולבת עם אטריות נודלס רכות והכי הכי חשוב עטופה ברוטב מהמם המשלב בשלמות צ’ילי.
מוקפץ ירקות עם נודלס ברוטב
מוקפץ עשיר בירקות עסיסיים וצבעוניות משגעת.
ציוד
- סיר רחב
מרכיבים
- 4 גזרים חתוכים למקלות
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- 1 קישוא חתוך לרצועות
- 4 שיני שום קצוצות דק
- ¼ גדול של כרוב חתוך לרצועות
- 1 קופסת פטריות חתוכות 400 גרם
- 1 קופסת תירס 400 גרם
- 1 חבילת נודלס מבושלת לפי ההוראות 200 גרם
תבלינים:
- ½ כפית כורכום
- פלפל שחור מעט
- ¼ כפית זנגביל טחון
- ½ כוס רוטב סויה
- ¼ כוס רוטב צ’ילי מתוק
- 3 כפות כפות סילאן
- 1 כוס מים מעורבבים עם כף קורנפלור וכף מרק עוף
שלבי הכנה
- נקפיץ בסיר גדול ורחב בשמן קנולה את הירקות בסדר הבא: גזר ופלפל אדום, שום קצוץ מאודה דקה, ואח”כ כרוב, קישוא, פטריות, תירס. נאדה עוד קצת עד ריכוך הירקות.
- נוסיף כורכום, פלפל, זנגביל, סויה, רוטב צ’ילי מתוק וסילאן ומערבבים היטב.
- נוסיף כוס מים קרים עם הקורנפלור והמרק עוף.
- נערבב עד שהכל מסמיך, ונוסיף את הנודלס פנימה. נערבב קלות ונגיש.
הערות וטיפים
אפשר לעשות עם רצועות חזה עוף, מוקפצות בנפרד, עד שצבען נהיה לבן, אותן מוסיפים לסיר אחרי ריכוך הירקות.
מקור: ישראלה אזולאי
להשאיר תגובה