הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מוקפץ ירקות עם נודלס ברוטב

מתכון מוקפץ ירקות

מתכון מנצח של מוקפץ ירקות מהמם בטעמו, עשיר במלא ירקות עסיסיים ובמראה צבעוני משגע.

מנה טעימה משולבת עם אטריות נודלס רכות והכי הכי חשוב עטופה ברוטב מהמם המשלב בשלמות צ’ילי.

מתכון מוקפץ ירקות
צילום: ישראלה אזולאי
מתכון מוקפץ ירקות

מוקפץ ירקות עם נודלס ברוטב

הדפסה
מוקפץ עשיר בירקות עסיסיים וצבעוניות משגעת.
של: ישראלה אזולאי

ציוד

  • סיר רחב

מרכיבים

  • 4 גזרים חתוכים למקלות
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • 1 קישוא חתוך לרצועות
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • ¼ גדול של כרוב חתוך לרצועות
  • 1 קופסת פטריות חתוכות 400 גרם
  • 1 קופסת תירס 400 גרם
  • 1 חבילת נודלס מבושלת לפי ההוראות 200 גרם

תבלינים:

  • ½ כפית כורכום
  • פלפל שחור מעט
  • ¼ כפית זנגביל טחון
  • ½ כוס רוטב סויה
  • ¼ כוס רוטב צ’ילי מתוק
  • 3 כפות כפות סילאן
  • 1 כוס מים מעורבבים עם כף קורנפלור וכף מרק עוף

שלבי הכנה

  • נקפיץ בסיר גדול ורחב בשמן קנולה את הירקות בסדר הבא: גזר ופלפל אדום, שום קצוץ מאודה דקה, ואח”כ כרוב, קישוא, פטריות, תירס. נאדה עוד קצת עד ריכוך הירקות.
  • נוסיף כורכום, פלפל, זנגביל, סויה, רוטב צ’ילי מתוק וסילאן ומערבבים היטב.
  • נוסיף כוס מים קרים עם הקורנפלור והמרק עוף.
  • נערבב עד שהכל מסמיך, ונוסיף את הנודלס פנימה. נערבב קלות ונגיש.

הערות וטיפים

אפשר לעשות עם רצועות חזה עוף, מוקפצות בנפרד, עד שצבען נהיה לבן, אותן מוסיפים לסיר אחרי ריכוך הירקות.
מתכון מוקפץ ירקות
צילום: ישראלה אזולאי

מקור: ישראלה אזולאי