הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מוקפץ אסייתי עם חזה עוף

מתכון מוקפץ אסיאתי

מתכון של מוקפץ עם חזה עוף בנוסח אסייתי. מתכון אותנטי, טעים ובריא שיוצא בול כמו במסעדות!

עם מתכון כזה בטוח שכבר לא באמת צריך לנסוע לתאילנד כדי ליהנות ממנה איכותית כזו.

מתכון מוקפץ אסיאתי

מוקפץ אסייתי עם חזה עוף

הדפסה
מנה משביעה, איכותית ומתאימה לכל כיס!
של: מורן תורג’מן

ציוד

  • מחבת ווק

מרכיבים

  • 500 גרם חזה עוף
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • 1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות
  • ½ כרוב חתוך לרצועות
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • 2 בצל ירוק
  • ½ חבילת פטריות חתוכות לרצועות – 125 גרם
  • 1 חבילת נבטים
  • 1 כפית מרק עוף
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף רוטב טריאקי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף רוטב צ’ילי מתוק
  • 1 כף שומשום לפיזור מעל

שלבי הכנה

  • נקפיץ בשמן, גפרורי גזר, רצועות גמבה (אדומה וצהובה), כרוב לבן חתוך דק, רצועות בצל, בצל ירוק חתוך גס, פטריות חתוכות, נבטים. (אני מקפיצה את הגזר עם הגמבה לבד כדי שיצרבו טוב ואת כל השאר ביחד.)
  • נתחיל עם הבצלים ואז כרוב, פטריות ונבטים.
  • נקפיץ בנפרד חזה עוף חתוך לרצועות דקות ומושרה עם דבש וצ’ילי מתוק.
  • נרתיח לפי הוראות יצרן נודלס, נסנן ולהוסיף למחבת ווק.
  • נתבל במרק עוף, פלפל שחור גרוס ורגיל, פפריקה מעושנת, שום כתוש, מעט שמן שומשום, רוטב טריאקי, רוטב סוייה רגיל ומתוק, רוטב צ’ילי מתוק (פשוט לשפוך לפי העין).
  • נערבב טוב טוב ונתקן תיבול אם צריך.
  • נפזר מעל שומשום.
  • אני אוכלת את המנה עם רוטב אלף האיים (מושלם ביחד) ומעט תבלין צ’ילי גרוס לחריפות עדינה.
מתכון מוקפץ אסיאתי
צילום: מורן תורג’מן

מקורMoran Turgeman 

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה ובאינסטגרם