הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מדוגי – עוגת שכבות חגיגית ומשגעת

מתכון מדוגי

אין עוגה יותר מובילה במטבח הגיאורגי מעוגת מדוגי מושלמת שתקשט לכם את היום במתיקות מטריפה וממכרת!

אז קבלו מתכון למדוגי – עוגת שכבות חגיגית ומשגעת במיוחד המורכבת משכבות בצק פריך בעדינות וחלומי.

מתכון מדוגי

מדוגי – עוגת שכבות חגיגית ומשגעת

הדפסה
במלית קרם שמנת עשיר וריבת פובידל מפנקת במיוחד.
של: חני קונאשוילי

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לעוגה:

  • 6 כוסות קמח לאחר שמורידים מהאש
  • 4 ביצים
  • ½1 כוסות סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • ¼1 כפות אבקת סודה לשתיה
  • 4 כפות דבש

לקרם:

  • 4 מיכלי שמנת מתוקה 1 ליטר
  • 1 כוס חלב
  • 2 חבילות פודינג וניל 80 גרם
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
  • 4 כפות סוכר

למלית:

  • 1 צנצנת ריבת פובידל

שלבי הכנה

  • בתוך קערה חסינת חום נשים את כל המצרכים חוץ מהקמח ומערבבים היטב.
  • ניקח סיר עם מים רותחים ומניחים בתוכו את הקערה ומבשלים על הגז תמיד עם ערבוב עד שהתערובת משנה את צבעה לחום בהיר.
  • התהליך לוקח בערך 15-20 דקות. נקפיד לערבב זה חשוב.
  • נוריד מהאש ומסירים המים, ואז מקררים למשך 5 דקות.
  • נוסיף בהדרגה את הקמח, וכל פעם מערבבים עד שכל הקמח נטמע. הבצק דביק וזה בסדר זה מתייצב במקרר.
  • נקרר במקרר לפחות שעה אפשר גם לעטוף ולשים לילה במקרר.
  • נחלק את הבצק ל-5 חלקים. משמנים נייר אפיה ושמים כדור בצק ומרדדים עד לבצק דק מאוד. גודל הבצק כמעט בגודל תבנית התנור.
  • אחרי הרידוד נחתוך שכל הקצוות יהיו ישרים. עושים כך עם כל כדורי הבצק.
  • נכניס לאפייה בתנור חשומם על 180 מעלות לאפייה קצרה של 3 דקות בערך, או עד שמקבל צבע ענברי.
  • לאחר מכן נניח לבצק ונקרר היטב. לא לגעת עד שיתקרר כי זה נשבר.

להרכבה:

  • נכין מגש הגשה. לוקחים בזהירות עם נייר האפיה והופכים על המגש.
  • נסיר בעדינות את הנייר. מורחים מהקרם (שמקציפים לקצף יציב) ומיישרים יפה.
  • נניח מעל באותו אופן שכבה שניה של עוגה, ומעל למרוח צנצנת ריבת פובידל.
  • לאחר מכן נניח מעל שכבת בצק שלישית, ומעל מורחים קרם ומיישרים, ואז מניחים את השכבה הרביעית, שוב קרם, ואז שכבה חמישית.
  • נכסה את העוגה ומכניסים ללילה במקרר. מיישרים קצוות.
  • נחתוך למעוינים או ריבועים שווים.
  • נפזר אבקת סוכר בנדיבות.

הערות וטיפים

כדאי מאוד להקפיא את העוגה כשעה לפני חיתוך זה נחתך יפה יותר. זאת עוגה שחייבים להכין יום מראש כדי שהבצק יתרכך.
מתכון מדוגי
צילום: חני קונאשוילי

מקור: מדוגי – עוגת שכבות – חני קונאשוילי