אין עוגה יותר מובילה במטבח הגיאורגי מעוגת מדוגי מושלמת שתקשט לכם את היום במתיקות מטריפה וממכרת!
אז קבלו מתכון למדוגי – עוגת שכבות חגיגית ומשגעת במיוחד המורכבת משכבות בצק פריך בעדינות וחלומי.
מדוגי – עוגת שכבות חגיגית ומשגעת
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לעוגה:
- 6 כוסות קמח לאחר שמורידים מהאש
- 4 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- ¼1 כפות אבקת סודה לשתיה
- 4 כפות דבש
לקרם:
- 4 מיכלי שמנת מתוקה 1 ליטר
- 1 כוס חלב
- 2 חבילות פודינג וניל 80 גרם
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 4 כפות סוכר
למלית:
- 1 צנצנת ריבת פובידל
שלבי הכנה
- בתוך קערה חסינת חום נשים את כל המצרכים חוץ מהקמח ומערבבים היטב.
- ניקח סיר עם מים רותחים ומניחים בתוכו את הקערה ומבשלים על הגז תמיד עם ערבוב עד שהתערובת משנה את צבעה לחום בהיר.
- התהליך לוקח בערך 15-20 דקות. נקפיד לערבב זה חשוב.
- נוריד מהאש ומסירים המים, ואז מקררים למשך 5 דקות.
- נוסיף בהדרגה את הקמח, וכל פעם מערבבים עד שכל הקמח נטמע. הבצק דביק וזה בסדר זה מתייצב במקרר.
- נקרר במקרר לפחות שעה אפשר גם לעטוף ולשים לילה במקרר.
- נחלק את הבצק ל-5 חלקים. משמנים נייר אפיה ושמים כדור בצק ומרדדים עד לבצק דק מאוד. גודל הבצק כמעט בגודל תבנית התנור.
- אחרי הרידוד נחתוך שכל הקצוות יהיו ישרים. עושים כך עם כל כדורי הבצק.
- נכניס לאפייה בתנור חשומם על 180 מעלות לאפייה קצרה של 3 דקות בערך, או עד שמקבל צבע ענברי.
- לאחר מכן נניח לבצק ונקרר היטב. לא לגעת עד שיתקרר כי זה נשבר.
להרכבה:
- נכין מגש הגשה. לוקחים בזהירות עם נייר האפיה והופכים על המגש.
- נסיר בעדינות את הנייר. מורחים מהקרם (שמקציפים לקצף יציב) ומיישרים יפה.
- נניח מעל באותו אופן שכבה שניה של עוגה, ומעל למרוח צנצנת ריבת פובידל.
- לאחר מכן נניח מעל שכבת בצק שלישית, ומעל מורחים קרם ומיישרים, ואז מניחים את השכבה הרביעית, שוב קרם, ואז שכבה חמישית.
- נכסה את העוגה ומכניסים ללילה במקרר. מיישרים קצוות.
- נחתוך למעוינים או ריבועים שווים.
- נפזר אבקת סוכר בנדיבות.
הערות וטיפים
מקור: מדוגי – עוגת שכבות – חני קונאשוילי
למרוח את הריבה על הבצק ומעלה את הקרם? לא כל כך הבנתי את הסדר אשמח לתשובה במייל
היי דנה,
הסדר הוא כזה:
בצק – קרם – בצק – ריבה
ואת זה עושים פעמיים, כלומר יהיו לך סה”כ 8 שכבות לעוגה.
מקווים שהצלחנו לעזור ושיהיה לך חג שמח!!