קבלו מתכון של עוגיות מגולגלות תמרים, נימוחות וטעימות שמזכירות את הילדות!
מתכון מדויק ועם המון טיפים כדי להבטיח נוחות עבודה עם הבצק ומתקבל עוגיות פריכות וטעימות.
מגולגלות תמרים ושלמות ונוסטלגיות
ציוד
- כוס מדידה / חד פעמי חם
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- ½3 כוסות קמח חצי קילו
- ¼1 כפיות אבקת אפייה 12 גרם
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 חבילה חמאה/מחמאה רכה מאוד 200 גרם
- ½ כוס מיץ תפוזים
- ⅓ כוס שמן
למילוי:
- ממרח תמרים (או כפית ריבה ונפזר קוקוס, או כפית נוטלה או שחר)
שלבי הכנה
- נשים בקערה את חומרי הבצק.
- ללוש בידיים לבצק רך ונעים.
- לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה לפחות.
- להוציא את הבצק מהמקרר ונחלק אותו ל 3 חלקים.
הכנת הצורה:
- לחלק את הבצק ל-4 כדורים
- לקמח נייר אפייה נגלגל כל חלק של בצק שעליו אנחנו עובדים בקמח ונרדד לעיגול דק.
- לדאוג שיהיה מקומח מתחת לבצק שלא יידבק.
- לחתוך את העיגול למשולשים.
- לשים בקצה כפית ממרח תמרים (או כפית ריבה ונפזר קוקוס, או כפית נוטלה או שחר)
- לגלגל מהחלק הרחב של המשולש כלפי החלק הצר ונניח בתבנית עם נייר אפייה על צד התפר.
- לאפות אפייה רגילה 175 מעלות בערך 15 דקות.
- להוציא ונפזר אבקת סוכר.
מקור: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
להשאיר תגובה