עוגיות תמרים הכי קלות וטעימות שיש בריח נהדר וממכר של תמרים וקינמון.
ואם בא לכם משהו אחר בנוסף, אפשר גם כל מילוי שאוהבים.
מגולגלות עם תמרים
עוגיות נוסטלגיות בהכנה קלה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 חבילה מחמאה 200 גרם
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- קורט מלח
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות אינסטנט וניל
- 1 קילו קמח פחות 2 כוסות
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 שקית אבקת וניל 10 גרם
שלבי הכנה
- לערבב הכל יחד ונוסיף את הקמח בהדרגה עד שמקבלים רך ונעים.
- לעטוף בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעתיים.
- להוציא ולחלק ל 6 או 7 כדורים לקמח מעט.
- לרדד בין שני ניירי אפיה ונמרח ממרח תמרים לפזר קינמון ואגוזים טחונים.
- מגלגלים לרולדה, נסמן חיתוכים ונניח בתבנית מרופדת עם נייר אפיה.
- נאפה על חום של 180 מעלות עד להזהבה, למשך כעשרים דקות.
- לקרר מעט ונפזר אבקת סוכר מעל.
מקור: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מה בקשר להוספת ביצים במתכון
היי אורנה,
אין ביצים במתכון. בהצלחה 🙂
שלום רב, לא קוראים לזה מגולגלות ולא קוראים לזה רולדה, קוראים למושלמות הזו שטורדל כמו במייל.. או שטורדלים.
רק לידיעה, שירה.
היי שיר,
האמת שהבצק במתכון הזה אינו עונה על ההגדרה של שטרודל. בשטרודל יש בצק פילו וביצה ופה אין. הבצק הוא בצק של עוגיות מגולגלות.
בהצלחה!
האם ניתן להחליף חלק מהקמח בסולת בכדי לתת מעט קרנצ׳יות לבצק?
היי ציפי,
בטח נשמע מעולה!!