הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מגולגלות נדירות בטעם בלתי נשכח

מתכון מגולגלות תמרים

מתכון של מגולגלות נדירות בטעם בלתי נשכח.

עוגיות משודרגות במלית תמרים מפנקת עם אגוזים וקינמון.

מתכון מגולגלות תמרים

מגולגלות נדירות בטעם בלתי נשכח

הדפסה
מבצק חלומי עם טעם עשיר
של: פרח גבסו

ציוד

  • כוס חד פעמית לשתייה חמה
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • ½3 כוסות קמח
  • 200 גרם מחמאה / חמאה רכה מאוד / שמן אבל לא מומלץ
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • ¼ כוס שמן
  • 400 גרם ממרח תמרים 1 חבילה
  • קינמון
  • אגוזים קצוצים

שלבי הכנה

  • נערבב את המצרכים היבשים יחד, ואז מוסיפים מיץ ושמן ובסוף את המחמאה.
  • נלוש עם וו גיטרה (אפשר ללוש ביד) לבצק נוח וחלק (מומלץ לא ללוש מידי את הבצק).
  • נכניס לחצי שעה למקרר, ואחרי מנוחה במקרר נחלק את הבצק ל-3 כדורים שווים.
  • נקמח מעט משטח עבודה ואז נרדד כל כדור לעלה בין 2 דפים של נייר אפיה.
  • נמרח מעט (2 כפות על כל עלה) ממרח תמרים ונפזר קינמון ואגוזים ואז נגלגל לרול.
  • נרפד תבנית תנור בנייר אפיה ונניח את הרול בתבנית.
  • באותה שיטה נכין את כל הבצק ואז נכניס את הרולים למקפיא למשך חצי שעה.
  • אחרי חצי שעה נחמם תנור על 180 מעלות אפיה.
  • נחתוך עם סכין חדה ולא משוננת את הרולים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ולא נפרוס עד הסוף.
  • נכניס לתנור ונאפה למשך 25-30 דקות.
  • אחרי האפייה נחתוך את הקצוות, נצנן ונפדר באבקת סוכר.
מתכון מגולגלות תמרים
צילום: פרח גבסו

מקור: מגולגלות נדירות – פרח גבסו

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: “במטבח עם פרח