מתכון של מגולגלות נדירות בטעם בלתי נשכח.
עוגיות משודרגות במלית תמרים מפנקת עם אגוזים וקינמון.

מגולגלות נדירות בטעם בלתי נשכח
מבצק חלומי עם טעם עשיר
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- ½3 כוסות קמח
- 200 גרם מחמאה / חמאה רכה מאוד / שמן אבל לא מומלץ
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- ½ כוס מיץ תפוזים
- ¼ כוס שמן
- 400 גרם ממרח תמרים 1 חבילה
- קינמון
- אגוזים קצוצים
שלבי הכנה
- נערבב את המצרכים היבשים יחד, ואז מוסיפים מיץ ושמן ובסוף את המחמאה.
- נלוש עם וו גיטרה (אפשר ללוש ביד) לבצק נוח וחלק (מומלץ לא ללוש מידי את הבצק).
- נכניס לחצי שעה למקרר, ואחרי מנוחה במקרר נחלק את הבצק ל-3 כדורים שווים.
- נקמח מעט משטח עבודה ואז נרדד כל כדור לעלה בין 2 דפים של נייר אפיה.
- נמרח מעט (2 כפות על כל עלה) ממרח תמרים ונפזר קינמון ואגוזים ואז נגלגל לרול.
- נרפד תבנית תנור בנייר אפיה ונניח את הרול בתבנית.
- באותה שיטה נכין את כל הבצק ואז נכניס את הרולים למקפיא למשך חצי שעה.
- אחרי חצי שעה נחמם תנור על 180 מעלות אפיה.
- נחתוך עם סכין חדה ולא משוננת את הרולים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ולא נפרוס עד הסוף.
- נכניס לתנור ונאפה למשך 25-30 דקות.
- אחרי האפייה נחתוך את הקצוות, נצנן ונפדר באבקת סוכר.

מקור: מגולגלות נדירות – פרח גבסו
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: “במטבח עם פרח”
שלום לא הבנתי כתבת שלא מומלץ שמן וגם רציתי לדעת כמה מ"ל הכוס?! כי יש כול מיני גדלים של כוסות לשתיה חמה
רצוי לא להחליף את המחמאה/חמאה בשמן.
חוץ מזה, יש גם שמן במתכון.
מניחה שכוס היא כוס סטנדרטית (240 מ״ל).