במילוי נס קפה ארומטי, שוקולד נימוח, או ממרח תמרים מתקתק – אין סיכוי שלא תרצו להכין מגולגלות אגוזים פריכות בחג, בשבת, או בסתם יום של חול לפתיחת בוקר טעים.
ההכנה קלילה, החומרים זמינים בכל בית, והקפה כבר מחכה שתוציאו את העוגיות הנהדרות הללו מהתנור ותתענגו על ביס שיתגלגל לכם על הלשון בטעם פריך ועשיר
מגולגלות אגוזים פריכות עם נס קפה
מרכיבים
לבצק:
- 3-4 כוסות קמח
- 2 ביצים
- 200 גרם חמאה
- ½ כוס סוכר
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
למלית:
- 1 כפות שמן
- 2 כפות נס קפה
- 4 כפות סוכר
- 1 כוס אגוזים חתוכים
שלבי הכנה
- לשים את כל חומרים הבצק יחד וממתינים 10 דקות
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ולשים עוד קצת עם מעט קמח, פותחים כל עיגול לאורך עם מערוך
- מערבבים היטב את חומרי המלית, ומורחים על כל עיגול בעזרת כפית ומפזר באופן שווה אגוזים קצוצים
- מגלגלים לרולדה, מניחים על התבנית ויוצרים חיתוכי זיגזג. מכניסים לתנור לכ-35 דקות ב-190 מעלות
- מוציאים, חותכים בזיגזג ומפזרים אבקת סוכר
הערות וטיפים
- במקום מילוי נס קפה ניתן להחליף במילוי ממרח תמרים, או ממרח שוקולד מתוק וטעים
מקור: בלה שליו
להשאיר תגובה