קבלו מתכון מעולה להכנת מאפינס תירס לארוחת ערב.
מתכון לארוחת ערב משפחתית מפנקת, בריאה וטעימה.
מאפינס תירס לארוחת ערב
מאפינס טעימים שהילדים יחטפו
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית מאפינס
מרכיבים
- 3 ביצים
- 1 גביע קוטג׳ 250 גרם
- 1 גביע יוגורט ביו בטעם טבעי 200 מ"ל
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס גרגירי תירס שימורים/סנפרוסט
- 1 כוס קמח קמח כוסמין מלא ***אופציה ללא גלוטן: נחליף את קמח הכוסמין בכוס קמח עדשים כתומות / קמח קינואה
- 1 כפית אבקת אפיה
- אופציונאלי: חצי כוס עירית/שמיר קצוץ
- תיבול: אבקת בצל טבעית מלח
שלבי הכנה
- לערבב בקערה גדולה ביצים, יוגורט, קוטג', שמן זית ותבלינים.
- להוסיף קמח ואבקת אפייה וירק (אם רוצים).
- לערבב מעט רק עד לאיחוד.
- להעביר לתבנית שקעים משומנת או תבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
- להכניס לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 20 דקות.
- להמתין לקירור.
הערות וטיפים
רוצים לגוון עם ירקות אחרים? אין שום בעיה – המאפינס יילך מצוין גם עם כוס אחת של ברוקולי או כרובית קצוצים
לגרסה נטולת גלוטן – החליפו את קמח הכוסמין בכוס קמח עדשים כתומות / קמח קינואה.
לגרסה נטולת גלוטן – החליפו את קמח הכוסמין בכוס קמח עדשים כתומות / קמח קינואה.
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
להשאיר תגובה