מתכון מושקע להכנת מאפים מלוחים פשוט מעולים.
מאפים מקמח שקדים המצטיין ובמילוי נהדר של פטריות, בטטות וגבינות.






מאפים מלוחים ללא גלוטן במילוי פטריות, בטטות וגבינות
מאפים מלוחים במתכון מפורט
מרכיבים
- 5 ביצים מידה L
- 1 כפית סחוג
- 2 כפות גדושות גבינת שמנת לא משנה איזה אחוז שומן (110 גרם סה"כ)
- 350 גרם גבינה צהובה מגורדת לטעמכם עמק, גאודה, איבריקו, מנצ׳גו
- 100 גרם בולגרית או פטה חתוכה לקוביות קטנות
- ⅓ כוס קמח שקדים כשלוש כפות
- 1 כפית גדושה אבקת אפיה ללא אלומיניום
- 50 גרם חמאה לטיגון הבצל והפטריות
- 2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 גרם אבקת פטריות פורצ׳יני לא חובה
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- עלי בזיליקום מ-5 גבעולים קצוצים
- עלי פטרוזיליה מ-5 גבעולים קצוצים
- 100 מ״ל שמנת מתוקה
- אגוז מוסקט מגורר
- מלח הימלאיה ורוד או אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
- בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- שמן זית
- עשבי תיבול יבשים בסגנון פרובאנס
- מלח גס אטלנטי
לטופינג:
- שומשום / קצח / שומשום שחור
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל 200 מעלות ונרפד תבנית תנור בנייר אפיה.
- בקערה נערבב היטב בטטה עם שמן זית, עשבי תיבול ומלח גס.
- נעביר לתנור לקלייה של כ-10-15 דקות.
- בינתיים נכין את יתרת המסה – נחמם מחבת ונוסיף חמאה ובצל קצוץ.
- נטגן עד השחמה קלה ונוסיף את פרוסות הפטריות.
- נקפיץ יחד עם הבצל עד שהפטריות ״מתעלפות״.
- נוסיף למחבת את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה ונקפיץ יחד עוד כדקה.
- נוסיף שמנת מתוקה, אבקת פורצ׳יני, אגוז מוסקט מגורר, מלח ופלפל ונבשל יחד על אש בינונית למיצוי טעמים ואידוי נוזלים.
- נניח בקערה את הביצים, הסחוג, הגבינות, קמח השקדים ואבקת האפייה.
- נוסיף לקערה את הבטטות הקלויות עם השמן שנותר על התבנית ואת מסת הפטריות ונערבב.
- נשמן תבנית מאפינס, נמלא את השקעים כמעט עד הסוף, נפזר שומשום .
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-25 דקות או עד שהמאפים מתמצקים ומזהיבים יפה.
- נוציא ונצנן.

מקור: ליאת דוד
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק
להשאיר תגובה