הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מאפים מלוחים ללא גלוטן במילוי משגע

מתכון מאפים מלוחים

מתכון מושקע להכנת מאפים מלוחים פשוט מעולים.

מאפים מקמח שקדים המצטיין ובמילוי נהדר של פטריות, בטטות וגבינות.

מתכון מאפים מלוחים
צילום: ליאת דוד
מתכון מאפים מלוחים
צילום: ליאת דוד
מתכון מאפים מלוחים
צילום: ליאת דוד
מתכון מאפים מלוחים
צילום: ליאת דוד
מתכון מאפים מלוחים
צילום: ליאת דוד
מתכון מאפים מלוחים

מאפים מלוחים ללא גלוטן במילוי פטריות, בטטות וגבינות

הדפסה
מאפים מלוחים במתכון מפורט
של: ליאת דוד

מרכיבים

  • 5 ביצים מידה L
  • 1 כפית סחוג
  • 2 כפות גדושות גבינת שמנת לא משנה איזה אחוז שומן (110 גרם סה”כ)
  • 350 גרם גבינה צהובה מגורדת לטעמכם עמק, גאודה, איבריקו, מנצ׳גו
  • 100 גרם בולגרית או פטה חתוכה לקוביות קטנות
  • כוס קמח שקדים כשלוש כפות
  • 1 כפית גדושה אבקת אפיה ללא אלומיניום
  • 50 גרם חמאה לטיגון הבצל והפטריות
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1 גרם אבקת פטריות פורצ׳יני לא חובה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • עלי בזיליקום מ-5 גבעולים קצוצים
  • עלי פטרוזיליה מ-5 גבעולים קצוצים
  • 100 מ״ל שמנת מתוקה
  • אגוז מוסקט מגורר
  • מלח הימלאיה ורוד או אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • שמן זית
  • עשבי תיבול יבשים בסגנון פרובאנס
  • מלח גס אטלנטי

לטופינג:

  • שומשום / קצח / שומשום שחור

שלבי הכנה

  • נחמם תנור ל 200 מעלות ונרפד תבנית תנור בנייר אפיה.
  • בקערה נערבב היטב בטטה עם שמן זית, עשבי תיבול ומלח גס.
  • נעביר לתנור לקלייה של כ-10-15 דקות.
  • בינתיים נכין את יתרת המסה – נחמם מחבת ונוסיף חמאה ובצל קצוץ.
  • נטגן עד השחמה קלה ונוסיף את פרוסות הפטריות.
  • נקפיץ יחד עם הבצל עד שהפטריות ״מתעלפות״.
  • נוסיף למחבת את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה ונקפיץ יחד עוד כדקה.
  • נוסיף שמנת מתוקה, אבקת פורצ׳יני, אגוז מוסקט מגורר, מלח ופלפל ונבשל יחד על אש בינונית למיצוי טעמים ואידוי נוזלים.
  • נניח בקערה את הביצים, הסחוג, הגבינות, קמח השקדים ואבקת האפייה.
  • נוסיף לקערה את הבטטות הקלויות עם השמן שנותר על התבנית ואת מסת הפטריות ונערבב.
  • נשמן תבנית מאפינס, נמלא את השקעים כמעט עד הסוף, נפזר שומשום .
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-25 דקות או עד שהמאפים מתמצקים ומזהיבים יפה.
  • נוציא ונצנן.
מתכון מאפים מלוחים
צילום: ליאת דוד

מקור: ליאת דוד

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק