מתכון למאפה מיוחד ולא שגרתי של תפוחים וקינמון .
שילוב נהדר של בצק שמרים רך במלית של קינמון, אגוזים ותפוחים! .
מאפה תפוחים וקינמון בצורת שושנים
מתכון מעולה בהכנה קלה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מידה אוניברסלית
מרכיבים
- ½ קילו קמח
- ½ קוביית שמרים טריים 25 גרם
- 125 גרם חלב /מים /מיץ תפוזים
- ¼ כוס סוכר 50 גרם
- 1 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1 כף דבש
- 100 גרם חמאה רכה /מחמאה
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כפית תמצית וניל.
לתפוחים האדומים:
- 10 תפוחים
- 5 כוסות מים
- 5 כפות סוכר
- מעט מיץ לימון
שלבי הכנה
- לערבב שמרים עם מחצית מכמות החלב עד שנמסות, נוסיף סוכר ונמשיך לערבל.
- לנפות קמח עם מלח מעל לעיסת השמרים ולהמשיך לערבל במהירות איטית, עם וו לישה או וו גיטרה.
- תוך כדי לישה להוסיף: ביצים, דבש, חמאה, קליפת לימון, ותמצית וניל
- להוסיף כעת את יתרת החלב ונלוש בערך חמש-שבע דקות.
- לשים את הבצק לתפיחה למשך שעה בקערה מכוסה שמניחים במקום חמים ויבש.
הכנת התפוחים האדומים:
- להביא לרתיחה 5 כוסות מים עם 5 כפות סוכר ומעט מיץ לימון.
- לטבול כ-2 דקות בערך את התפוחים שלנו. לאחר מכן נפרוס דק ויפה.
- לסנן ולייבש ונחכה שיתקררו מעט על מנת לא להמיס לנו את הבצק !!
המשך הכנה:
- בשולחן מקומח מעט. נחלק את הבצק ל-2 חלקים.
- את החלק הראשון נרדד עד לעלה דק ונחתוך לרצועות בעובי 4 סנטימטר.
- נמרח חמאה/מחמאה ונפזר סוכר וקינמון ואת יד הדמיון שלכם – אגוזים ,שוקולדים, ומה שבא לכם!
- את התפוחים שהתקררו להניח אחד מעל השני כמו בתמונה ופשוט נגלגל לצורת שושנה.
- להכניס לתבנית קאפקייקס לעוד מנוחה של שעה לפחות.
- לשים בתנור על 180 מעלות – טורבו – למשך 35-45 דקות שזה מזהיב ומשחים יפה.
להשאיר תגובה