הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מאפה תפוחים וקינמון בצורת שושנים

מתכון מאפה תפוחים וקינמון

מתכון למאפה מיוחד ולא שגרתי של תפוחים וקינמון .

שילוב נהדר של בצק שמרים רך במלית של קינמון, אגוזים ותפוחים! .

מתכון מאפה תפוחים וקינמון
צילום: חן ג'ורי

מתכון מאפה תפוחים וקינמון

מאפה תפוחים וקינמון בצורת שושנים

הדפסה
מתכון מעולה בהכנה קלה
של: חן ג'ורי

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מידה אוניברסלית

מרכיבים

  • ½ קילו קמח
  • ½ קוביית שמרים טריים 25 גרם
  • 125 גרם חלב /מים /מיץ תפוזים
  • ¼ כוס סוכר 50 גרם
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1 כף דבש
  • 100 גרם חמאה רכה /מחמאה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל.

לתפוחים האדומים:

  • 10 תפוחים
  • 5 כוסות מים
  • 5 כפות סוכר
  • מעט מיץ לימון

שלבי הכנה

  • לערבב שמרים עם מחצית מכמות החלב עד שנמסות, נוסיף סוכר ונמשיך לערבל.
  • לנפות קמח עם מלח מעל לעיסת השמרים ולהמשיך לערבל במהירות איטית, עם וו לישה או וו גיטרה.
  • תוך כדי לישה להוסיף: ביצים, דבש, חמאה, קליפת לימון, ותמצית וניל
  • להוסיף כעת את יתרת החלב ונלוש בערך חמש-שבע דקות.
  • לשים את הבצק לתפיחה למשך שעה בקערה מכוסה שמניחים במקום חמים ויבש.

הכנת התפוחים האדומים:

  • להביא לרתיחה 5 כוסות מים עם 5 כפות סוכר ומעט מיץ לימון.
  • לטבול כ-2 דקות בערך את התפוחים שלנו. לאחר מכן נפרוס דק ויפה.
  • לסנן ולייבש ונחכה שיתקררו מעט על מנת לא להמיס לנו את הבצק !!

המשך הכנה:

  • בשולחן מקומח מעט. נחלק את הבצק ל-2 חלקים.
  • את החלק הראשון נרדד עד לעלה דק ונחתוך לרצועות בעובי 4 סנטימטר.
  • נמרח חמאה/מחמאה ונפזר סוכר וקינמון ואת יד הדמיון שלכם – אגוזים ,שוקולדים, ומה שבא לכם!
  • את התפוחים שהתקררו להניח אחד מעל השני כמו בתמונה ופשוט נגלגל לצורת שושנה.
  • להכניס לתבנית קאפקייקס לעוד מנוחה של שעה לפחות.
  • לשים בתנור על 180 מעלות – טורבו – למשך 35-45 דקות שזה מזהיב ומשחים יפה.
מתכון מאפה תפוחים וקינמון
צילום: צילום: חן ג'ורי

מקורנאוה מלכה