מתכון להכנת עוגת שקדים ולימון ללא גלוטן היא בדיוק מה שאתם צריכים!
שילוב טעמים קלאסיים של לימון ושקדים עם מרקם רך ועסיסי.
מאפה שקדים ולימון ללא גלוטן
מאפה ללא גלוטן ללא סוכר ללא ביצים
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה קרה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 כוס קמח שקדים 103 גרם
- ½ כוס שקדים מולבנים פרוסים
- 1 כף אבקת אפיה ללא גלוטן
- 1 כף פסיליום
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כף תמצית שקדים
- גרדת לימון מלימון 1
- ½ כוס מים פושרים
- 1 כף ממרח שקדים טבעי ללא סוכר
- אבקת סוכר סוויטאנגו
שלבי הכנה
- נכניס לקערה את כל המרכיבים היבשים ואז את הנוזליים.
- נערבב עד לקבלת תערובות אחידה וחלקה ללא גושים.
- לקחת תבנית צורות או תבניות חד פעמי (כל אחד מה שיש לו בזמין) נשמן מעט.
- על התחתית נפזר קצת שקדים מולבנים ונמזוג את התערובות .
- לאפות בטמפרטורה של 180 מעלות כ-20 דקות או עד להשחמה עדינה של המאפה .
- נקרר טוב את המאפים לפזר אבקת סוכר .
מקור: מאפה שקדים ולימון ללא גלוטן מתכון מאת: שרית ברסקה
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: תזונה ללא סוכר וללא גלוטן
אין צורך בממתיק בתוך הבצק עצמו?
רק אבקת סוכר בפיזור חיצוני על המאפיה?
היי בלהה,
אם את חוששת שלא יהיה מתוק מספיק אפשר להוסיף גם לבצק.
בהצלחה!
אם אין פסיליום, במה ניתן להחליף?
היי אתי,
אפשר להמיר בביצה אחת.
בהצלחה!
שלום,
נראה טעים מאוד, כמה שאלות, אשמח אם יהיה מענה 🙂
1. אפשר אבקת אפיה רגילה נכון?
2. מה זה פסיליום?
3. האם חייב להוסיף תמצית וניל תמצית שקדים?
במידה וחייב את המרכיבים בשני הסעיפים האחרונים, יש תחליף?
היי רעות,
נשמח לענות על שאלותייך:
1. נכון.
2. פסיליום הוא חומר טבעי שמופק מצמחים. הוא סופח אליו הרבה נוזלים וככה בעצם מחבר את כל המרכיבים ונותן נפח ואווריריות. אפשר להמיר בביצה או לוותר.
3. לא.
4. אם השאלה היא לגבי סוויטאנגו אז אפשר להשתמש בכל ממתיק אחר שאת מעדיפה.
בהצלחה!
מה זה פיסיליום ? ואו אבקת סוכר סוויטאנגו ?
היי יהודה,
פסיליום הוא חומר טבעי שמופק מצמחים והוא קושר את המרכיבים יחד כמו ביצה.
סוויטאנגו הוא מותג של ממתיקים ומוצרי אפייה ללא סוכר. אתה יכול להשתמש בכל ממתיק שתרצה במתכון הזה.
בהצלחה!