הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מאפה שמרים שוקולד קל וטעים שיטריף את כולם!

מאפה שמרים

מאפה שמרים שוקולד מטריף, שמכינים בקלות ויוצא טעים כמו במאפיות ואפילו טעים יותר! מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין ולא תאמינו איזו חגיגה תתרחש אצלכם בבית! מאפה מפנק שרק ריח האפייה, משכר החושים, יגרום לכם להמתין בציפייה.

מאפה שמרים שוקולד

הדפסה
מתכון למאפה שמרים שוקולד שיטריף את המשפחה
של: אילנית בניזרי

מרכיבים

לבצק

  • 6 כוסות קמח רגיל
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 חבילת מחמאה או נטורינה או חמאה לחלבי 200 גרם
  • 3 ביצים גודל M/L
  • ½1 כוסות מים

למלית

  • 6 כפות קקאו
  • 6 כפות שוקולית
  • 6 כפות סוכר
  • ¼ כפית קינמון
  • ½ כוס שמן

לסירופ

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום לקישוט

שלבי הכנה

בצק

  • מרתיחים על הגז בתוך קלחת את המחמאה עם כוס מים עד להמסה – מצננים למצב פושר.
  • מערבבים במיקסר עם וו גיטרה צורת k קמח, שמרים וסוכר במשך דקה לאוורור הקמח.
  • מעבירים למהירות 3, ומוסיפים את המחמאה המומסת עם המים.
  • מוסיפים בהדרגה ביצים, מלח ואת החצי כוס מיםומערבלים כ-10 דקות. הבצק אמור להיות דביק מעט.
  • משמנים ידיים ומעבירים את הבצק לקערה – מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-6 שעות.
  • מחלקים את הכדור ל-2, מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה גדול.

מלית:

  • מערבבים היטב את חומרי המלית עד קבלת מרקם משחתי.
  • מורחים מהמלית על מחצית מהעלה, ואת החצי הריק סוגרים על המלית.
  • מרדדים מעט ליישור ואז נעזרת גלגלת פיצה וחותכים לפסים שווים.
  • מגלגלים כל פס בסיבוב בורג ויוצרים שבלול ומניחים בתבנית מרופדת את המאפים ומברישים ביצה ושומשום.
  • מניחים להתפחה של 40 דקות ואז אופים ב־180 מעלות לא טורבו, חום עליון חום תחתון עד הזהבה.

סירופ

  • ממיסים על הגז 8 דקות את המים הסוכר ותמצית וניל ברגע שהשמרים מוכנים נבריש בסירופ קר.

הערות וטיפים

בחצי השני של הבצק אפשר להכין עוד אישיות או רולדת שמרים.
מאפשה שמרים שוקולד
מאפה שמרים
צילום: אילנית בניזרי


מקור: אילנית בניזרי
מוזמנים לעקוב בקבוצתה