קבלו מתכון מושלם להכנת מאפה שמרים חם ודביק ביותר שמתאים בכל מצב ובכל מקום!
כיף להכנה, קל ומהיר ובתוך כשעה יש לכם מאפה מושלם וטעים כל כך.




מאפה שמרים פקאן חם ודביק
שושנים עם פקאנים טעימים במיוחד!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית שקעים
מרכיבים
לבצק:
- 200 גרם חמאה רכה 1 חבילה
- 2 כפות שמרים יבשים
- ¼ כוס סוכר
- 1 כפית חומץ כן יודעת שנשמע מוזר אבל חומץ הוא חומר מתסיס וגורם לבצק להיות אוורירי ורך
- ¼ כוס מים פושרים
- 2 חלמונים
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ גביע שמנת חמוצה 9% 100 מ"ל
- 3 כוסות קמח
למילוי :
- 100 גרם חמאה רכה 1 חבילה
- ½ כוס סוכר דמררה
- ½ כוס סוכר חום
- 2 כפות סילאן
- 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
שלבי הכנה
- ללוש את חומרי הבצק לבצק מעט דביק וגמיש לישה של 8 דקות במיקסר .
- נניח להתפחה עד הכפלה.
הכנת המילוי:
- במיקסר לערבב עם וו הגיטרה את החמאה ולהוסיף את הסוכרים ולערבב לתערובת אחידה וקרמית.
- נוסיף את הסילאן ולערבב לאחידות .
- נרדד את הבצק למלבן למרוח על הבצק את תערובת החמאה ומעל לפזר את הפקאנים הקצוצים.
- נגלגל את הבצק לרולדה ולחתוך לשושנים ברוחב של כ – 3 ס״מ.
- נניח בתבנית שקעים משומנת ולהניח להתפחה עד הכפלה .
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך כ-40 דקות עד הזהבה

מקור: נירית קיקו
להשאיר תגובה