הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מאפה שמרים עם קרם פטיסייר

מתכון מאפה שמרים

מתכון להכנת מאפה מדהים ומרהיב במיוחד שיעשה לכולם את היום.

הנה לכם מתכון אגדי בין הידיים, אז רוצו להכין ולהתענג מכל ביס!

מתכון מאפה שמרים

מאפה שמרים עם קרם פטיסייר

הדפסה
מרקם חלומי עם טעם מושלם
של: אתי ממן

ציוד

  • מיקסר
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 420 גרם קמח
  • 1 כף שמרים
  • 50 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • 200 מ”ל חלב פושר
  • ½ כפית מלח

לקרם פטיסייר:

  • 2 חלמונים
  • 50 גרם סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • 250 מ”ל חלב
  • 25 גרם קורנפלור

שלבי הכנה

להכנת הבצק :

  • בקערת מיקסר עם וו לישה נערבב חצי כמות הקמח עם השמרים.
  • להוסיף את הסוכר, ביצה, חלב וממשיכים לערבל.
  • לקראת סוף הלישה נוסיף את שאר הקמח הדרגתית.
  • נכסה את הקערה עם מגבת מטבח ונתפיח למשך חצי שעה.
  • לחלק את הבצק ל-18 כדורים, (40 גרם לכל כדור), ונכסה ונתפיח שוב למשך 10 דקות.
  • לרדד את כדור הבצק לרצועה דקה וארוכה, ונניח בצד.
  • לרדד כדור נוסף ונגלגל את שתי הרצועות ביחד וסוגרים לחישוק.
  • ליצור צורה של מספר 8 ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים.
  • בסיר על להבה נמוכה נערבב את החלמונים, חלב, סוכר וסוכר וניל.
  • להוסיף את הקורנפלור ונערבב במהירות למניעת גושים. מסירים מהאש ומעבירים לשקית זילוף.
  • לערבב בקערה קטנה חלמון עם מעט מים ומברישים את המאפים.
  • לזלף קרם פטיסייר לתוך העיגולים חישוקים של המאפה, ומפזרים שקדים פרוסים.
  • לאפות על חום של 170 מעלות למשך 35 דקות בערך. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
מתכון מאפה שמרים
צילום: אתי ממן

מקור: מאפה שמרים – אתי ממן