הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מאפה שמרים מתוק לשבת שמחה וטעימה!

מתכון מאפה שמרים

מאפה שמרים מתוק במילוי מענג זה מה שאתם מחפשים לסופ”ש שמח ומתוק במיוחד, שכמובן מתאים גם כנשנוש טעים ליד הקפה. אז… תשמרו טוב את המתכון השמרים המנצח הזה…

ממולאים בקרם וניל במתיקות ממכרת עטופים בבצק מושלם – התוצאה הסופית היא כיסוני שמרים מתוקים וטעימים.

מתכון מאפה שמרים

מאפה שמרים מתוק לשבועות.

הדפסה
אין יותר טעים יותר מאשר מאפה שמרים מתוק במילוי וניל ממכר בהכנה פשוטה ומרקם אוורירי נהדר.
של: חני קונאשוילי

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • סיר קטן
  • מיקסר

מרכיבים

לבצק:

  • 5 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה חמאה רכה 100 גרם
  • 1 כפית מלח

לקרם הווניל:

  • 1 כוס חלב
  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
  • 1 מקל וניל
  • 10 כפות סוכר
  • ½ כוס חלב
  • 5 כפות קורנפלור
  • 2 ביצים

שלבי הכנה

להכנת הבצק:

  • נערבב שמרים וקמח, נוסיף הכל חוץ מהמלח ונערבל כ-4 דקות במיקסר.
  • נוסיף מלח, ואם הבצק יבש נוסיף עוד מעט חלב.
  • נערבל עוד 5 דקות, ונשפוך על הבצק 2 כפות שמן, נעגל לכדור ולכסות בשקית.
  • נשים לילה במקרר או לפחות 4 שעות.
  • נוציא מהמקרר לחלק ל-19 כדורים, נניח ל-15 דקות.
  • נרדד כדור בצק עם מעט קמח לצורת אליפסה.
  • נחרוץ פסים בבצק רק בחציו העליון – לא עד הסוף כדי שיישארו שוליים.
  • על החצי התחתון נשים לרוחב כף וחצי גדושות מקרם הווניל.
  • נניח את חצי הבצק החתוך על הקרם כך שהפסים יהיו למעלה.
  • נסגור ונהדק היטב את הקצוות ונבריש בביצה טרופה + כף מים.
  • נאפה בתנור על חום של 170 מעלות עד השחמה ולפזר מעט אבקת סוכר.

להכנת קרם הווניל:

  • בסיר קטן נביא עד לרתיחה כוס חלב, 1/4 כוס שמנת מתוקה, סוכר וניל, מקל וניל ו-10 כפות סוכר.
  • בינתיים בקערה נערבב היטב חצי כוס חלב, 5 כפות קורנפלור ו-2 ביצים.
  • כשהחלב רותח נשפוך מעט לתערובת הקרה ונערבב היטב עם מטרפה ידנית להשוואת טמפרטורה.
  • נוסיף לחלב החם ונערבב במהירות.
  • נחזיר לאש וכל הזמן לערבב, חשוב לא לעזוב כי התחתית יכולה להישרף.
  • ברגע שהתערובת מתעבה ומתחילות להופיע בועות נוריד מהאש.
  • נוסיף 30 גרם חמאה ונערבב היטב.
  • נעביר לכלי זכוכית, נניח מעל שקית שממש תיגע בקרם, בכדי למנות היווצרות קרום.
  • נקרר במקרר, ולמרוח על הבצק לפני האפייה.

הערות וטיפים

  • לאלרגיים לחלב אפשר להמיר לחלב שקדים או לשמנת פרווה ולמרגרינה וזה יוצא כמו בצק רבוך שמתאים מאוד למאפה.
  • כדאי להכין את הבצק והקרם יום לפני, כך שלמחרת רק תצטרכו להרכיב את המאפה ולאפות.
  • לפני שאוכלים – מומלץ לחמם מעט וליהנות ממאפה רך ומושלם.
מתכון מאפה שמרים
צילום: שרית יצחקי

מקור: חני קונאשוילי