קבלו מתכון למאפה רוגלך עם בצק חלומי בפריכות משגעת.
רוגלך שתמיד מניב תוצאות שיא השלמות המלאות בשוקולד עשיר ונמס בפה.
רוגלך הכי מוצלח
עם מלית שוקולד מיוחדת
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ כוס מים ובמידת הצורך להוסיף בהדרגה
- 3 ½ כוסות קמח
- ½ כוס סוכר
- 1 ביצה גדולה
- מעט מלח
- 100 גרם מחמאה או חצי כוס שמן
מצרכים למלית:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם מחמאה אפשר להמיר בשמן קוקוס
- 80 גרם פודינג בטעם שוקולד או קקאו
- ½ כוס סוכר
- 1 ביצה טרופה עם מעט סוכר מלח ומים
מצרכים לסירופ:
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס מים
- מעט תמצית וניל
- פלח לימון
שלבי הכנה
- בקערה להתסיס את השמרים עם חצי כוס מים לעשר דקות.
- להוסיף קמח סוכר ביצה מלח ולשים לחמש דקות.
- נוסיף מחמאה רכה וממשיכים ללוש לעוד חמש דקות. נניח להתפחה של חצי שעה.
- בזמן ההתפחה מכינים את המלית – נמיס במיקרוגל את השוקולד עם הסוכר והמחמאה בפולסים קצרים.
- נוציא מהמיקרו ונערבב היטב ואז נוסיף את הפודינג.
- נערבב שוב עד שמתקבל מלית במרקם משחתי.
- נחלק את הבצק ל-2 חלקים. נקמח מעט משטח עבודה ונרדד כל חלק לעלה דק מאוד לצורה מלבנית.
- נמרח רק חלק אחד של עלה הבצק ונקפל את החלק השני על שכבת השוקולד.
- נחרוץ עם גלגלת למשולשים וכל משולש נגלגל מהחלק הרחב לצר ונמתח כל פעם את הקצה של המשולש.
- נניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
- נכין כך גם את החלק השני של הבצק (במידה והמלית חזקה מחזירים למקרו לכמה שניות)
- נכניס את התבנית לתנור להתפחה של תא אדים.
- בזמן ההתפחה האחרונה נחמם את מצרכי הסירופ לעשר דקות ומניחים בצד.
- אחרי ההתפחה האחרונה נוציא את הבצק מברישים בביצה טרופה מחממים תנור על 200 מעלות טורבו ואופים לעשרים דקות בערך.
- אחרי האפיה מברישים בסירופ.
מקור: רוגלך – פרח גבסו
להשאיר תגובה