הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מאפה רוגלך עם בצק חלומי

רוגלך-הכי-מוצלח

קבלו מתכון למאפה רוגלך עם בצק חלומי בפריכות משגעת.

רוגלך שתמיד מניב תוצאות שיא השלמות המלאות בשוקולד עשיר ונמס בפה.

רוגלך-הכי-מוצלח
צילום: פרח גבסו
רוגלך-הכי-מוצלח

רוגלך הכי מוצלח

הדפסה
עם מלית שוקולד מיוחדת
Servings 25 יחידות
של: פרח גבסו

ציוד

  • כוס חד פעמית לשתייה חמה
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½ כוס מים ובמידת הצורך להוסיף בהדרגה
  • 3 ½ כוסות קמח
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • מעט מלח
  • 100 גרם מחמאה או חצי כוס שמן

מצרכים למלית:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם מחמאה אפשר להמיר בשמן קוקוס
  • 80 גרם פודינג בטעם שוקולד או קקאו
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה טרופה עם מעט סוכר מלח ומים

מצרכים לסירופ:

  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • מעט תמצית וניל
  • פלח לימון

שלבי הכנה

  • בקערה להתסיס את השמרים עם חצי כוס מים לעשר דקות.
  • להוסיף קמח סוכר ביצה מלח ולשים לחמש דקות.
  • נוסיף מחמאה רכה וממשיכים ללוש לעוד חמש דקות. נניח להתפחה של חצי שעה.
  • בזמן ההתפחה מכינים את המלית – נמיס במיקרוגל את השוקולד עם הסוכר והמחמאה בפולסים קצרים.
  • נוציא מהמיקרו ונערבב היטב ואז נוסיף את הפודינג.
  • נערבב שוב עד שמתקבל מלית במרקם משחתי.
  • נחלק את הבצק ל-2 חלקים. נקמח מעט משטח עבודה ונרדד כל חלק לעלה דק מאוד לצורה מלבנית.
  • נמרח רק חלק אחד של עלה הבצק ונקפל את החלק השני על שכבת השוקולד.
  • נחרוץ עם גלגלת למשולשים וכל משולש נגלגל מהחלק הרחב לצר ונמתח כל פעם את הקצה של המשולש.
  • נניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  • נכין כך גם את החלק השני של הבצק (במידה והמלית חזקה מחזירים למקרו לכמה שניות)
  • נכניס את התבנית לתנור להתפחה של תא אדים.
  • בזמן ההתפחה האחרונה נחמם את מצרכי הסירופ לעשר דקות ומניחים בצד.
  • אחרי ההתפחה האחרונה נוציא את הבצק מברישים בביצה טרופה מחממים תנור על 200 מעלות טורבו ואופים לעשרים דקות בערך.
  • אחרי האפיה מברישים בסירופ.
רוגלך-הכי-מוצלח
צילום: פרח גבסו

מקור: רוגלך – פרח גבסו