מתכון של מאפה קינמון כמו במאפיות, שימלא את הבית בריחות טובים ומגרים של קינמון.
שבלול ענק שעטוף בשכבות של בצק אוורירי עם אגוזים, סוכר והמון קינמון.
מאפה קינמון מעלף במאפיות
מאפה כה טעים שגורם להתמכרות קשה.
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה (200 מ"ל)
- תבנית אפייה בינונית
- סיר קטן
מרכיבים
לבצק :
- 100 גרם מחמאה ½ חבילה – ניתן להמיר ב ½ כוס שמן
- 1 ביצה גדולה
- ½3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס מים
- מעט מלח
- 1 כף שמן
למלית:
- 1 כוס סוכר דמררה
- 2 כפות קינמון אפשר להוסיף או להפחית לפי הצורך
- אגוזי מלך קצוצים
להברשה:
- 1 ביצה להברשה
לסירופ:
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס מים
- פלח לימון
- מעט תמצית וניל
שלבי הכנה
- בקערת המיקסר נערבל כוס קמח עם שמרים ורבע כוס מים.
- נערבל רק עד שהבצק מתאחד.
- נוציא את הבצק לקערה קטנה ונמתין חצי שעה.
- אחרי חצי שעה נניח בקערת המיקסר את כל המצרכים עם הבצק שהתפחנו בצד.
- נערבל היטב לעשר דקות ולקראת סוף הלישה נוסיף כף שמן.
- נעביר להתפחה של שעה.
- בזמן שהבצק בהתפחה נרתיח בקלחת את מצרכי הסירופ לעשר דקות ונניח בצד.
- כשהבצק תפח נקמח את משטח העבודה ונרדד את הבצק לעלה לא דק אך לא עבה (חצי ס”מ).
- נבריש את הבצק בשמן או מחמאה רכה ונפזר סוכר דמררה קינמון ואגוזים – כדאי להעביר מערוך על מלית הקינמון שתדבק לבצק.
- נחתוך את הבצק לרצועות שוות ועבות.
- כל רצועה נגלגל לשבלול עבה.
- כל שבלול נחצה לחצי עם סכין חדה ולא משוננת.
- נתחיל ללפף את השבלולים אחד בתוך השני זאת אומרת פותחים שבלול אחד ומלפפים סביב שבלול סגור.
- ניקח עוד שבלול ונכרוך סביב אותו שבלול סגור.
- יוצא שכל שבלול מכיל 4 שבלולים כרוכים, ככה נקבל שבלול גדול.
- אפשר פשוט לחתוך רצועות דקות ולכרוך כל 4 רצועות לשבלול אחד גדול.
- כמות השבלולים לחצי קילו יוצא 4 שבלולים גדולים מאוד!
- אחרי שסיימנו לגלגל ולכרוך נניח את שבלולי הבצק להתפחה ארוכה של שעה וחצי.
- אחרי ההתפחה נבריש בביצה טרופה עם מעט מים מעט מלח וסוכר.
- נחמם תנור על 180 מעלות טורבו ונאפה כעשרים דקות.
- נרתיח את מרכיבי הסירופ בסיר קטן ולאחר האפייה נבריש בסירופ.
הערות וטיפים
- חשוב לציין שאת כמות המים תמיד נוסיף בהדרגה.
- המאפים נשמרים מושלם בהקפאה.
- ניתן להמיר את המחמאה בחצי כוס שמן מתחילים עם ראש עיסה.. (את הכנת הבצק) – נקרא גם בצק קדים. אך ניתן לוותר על תהליך ולהכין בצק בצורה הרגילה.
מקור: פרח גבסו
מוזמנים לעקוב בקבוצתה במטבח עם פרח
יצא מעולה וטעים.מתכון לעניין.תודה רבה.קינוח טוב לסוף שבוע ולשבת.
היי כרמלה,
תענוג! את מוזמנת לשתף אותנו בתמונות בקבוצה 🙂